Тунець

Тунець

М’ясо тунця дуже ніжне і смачне, воно чудово підходить для запікання. Однак ціла тушка може коштувати недешево, далеко не всі можуть дозволити собі її купити. Тому можна використовувати консервований тунець для приготування різноманітних страв. Найкраще вибирати тунець в олії. Важливо звернути увагу, щоб тунець був нарізаний шматочками, а не покладений в банку пластівцями.

ТунецьДуже просто і смачне блюдо – це паста з тунцем. Для приготування потрібно буде придбати:

  • Спагетті,
  • Консервований тунець

Пачку спагеті твердого сорту , відварити макарони протягом зазначеного на пачці часу в підсоленій воді і злити воду. На невелику упаковку макаронів зазвичай вистачає однієї банки консервованого тунця. Потрібно злити надлишки масла , викласти рибу на сковороду і поставити її на великий вогонь. Коли тунець злегка підсмажиться , на сковороду потрібно вичавити сік половинки лимона , добре перемішати рибу , посолити і поперчити суміш за смаком. Коли тунець просочився лимонним соком , викладаємо в сковорідку макарони і перемішуємо їх з тунцем. Ще пара хвилин – і страва готова . Викладаємо пасту в тарілки , посипаємо тертим пармезаном , а навколо макаронів викладаємо порізані навпіл помідори черрі. До цього блюда чудово підійде така зелень як базилік або петрушка.

 

ТунецьВідмінною закускою для святкового столу може стати салат з тунця з авокадо. Рецепт досить простий. На чотири порції знадобиться:

  • два авокадо
  • банка консервованого тунця
  • невеликий свіжий огірок
  • зубчик часнику
  • легкий оливковий майонез.

Плід авокадо акуратно розрізаємо вздовж на дві частини , видаляємо кісточку і виймаємо м’якоть за допомогою чайної ложки. М’якоть розминаємо виделкою разом з м’ясом тунця. Огірок ріжемо дрібною соломкою , подрібнюємо часник , краще в чеснокодавке . Всі ці інгредієнти з’єднуємо , перемішуємо і заправляємо невеликою кількістю майонезу. Цю суміш викладаємо у порожні половинки авокадо , прикрашаємо нарізаними кільцями маслинами. Це дуже легке , але смачне і ситне блюдо.

Тунець обновлено: Січень 21, 2017 автором: admin
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (2 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика