Тушкована капуста

» » Тушкована капуста
Тушкована капуста

Капуста це простий овоч , з якого можна приготувати воістину королівські страви. Щораз змінюючи набір спеції і додаткових інгредієнтів ви можете навіть тушковану капусту перетворити на кулінарний шедевр. Цю страву можна приготувати як пісну , так і більш ситну , додаючи м’ясо , гриби , квасолю , томатну пасту та інші інгредієнти. Експериментуйте і отримуйте нові страви , які впишуться в ваше меню . Для того щоб приготувати тушковану капусту ви можете використовувати свіжу або квашену капусту. І так , приступимо до приготування самої простої страви з капусти , будемо тушити свіжу капусту.

Для того щоб приготувати тушковану капусту зі свіжої капусти вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • капуста свіжа ( невеликий) – 1 качан ,
  • цибуля ріпчаста – 2 штуки ,
  • морква (невелика ) – 1 штука ,
  • рослинне масло – для смаження ,
  • томатна паста – 50 грам ,
  • вода ( гаряча ) – 1,5 склянки ,
  • сіль і спеції за смаком.

Правильне приготування тушкованої капусти зі свіжої капустки
Слід пам’ятати , що під час приготування ( тушкування ) обсяг покришеної капусти зменшується в два рази. В якості спеції можна використовувати будь який мелений перець , суху зелень кропу або петрушки , лавровий лист і т.д. , все залежить від ваших смакових уподобань.
Капусту потрібно промити , потім видаляємо верхні листочки і після розрізаємо на дві частини і шаткуємо дрібною соломкою .
Ріпчасту цибулю очищаємо і нарізаємо тонкими півкільцями.
Очищену попередньо моркву слід натерти на крупній тертці.
У глибокий казан наливаємо трохи рослинного масла ( рафінованого) , розігріваємо . Потім в розігріте масло опускаємо підготовлені цибулю і моркву , обсмажуємо до м’якості , потім додаємо січену капусту. Все перемішуємо . Закриваємо казан кришкою і тушкуємо на повільному вогні 15 хвилин.
У воді розчиняємо томатну пасту і виливаємо в капусту. Додаємо сіль і спеції за смаком , перемішуємо і закривши кришку тушкуємо ще хвилин 10 – 15.
Подаємо тушковану капусту як самостійну страву або у вигляді гарніру до картопляного пюре або відварних макаронів.

Тушкована капуста
Приємного апетиту!

Тушкована капуста обновлено: Січень 29, 2017 автором: Катя
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (6 голосов, средний: 4.83 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика