
Тушкована картопля з грибами, навіть сама назва страви звучить смачно. Уява відразу малює скварчячу на сковорідці апетитну страву, знайому з дитинства. Для приготування цієї страви можна взяти будь-які гриби, неважливо з лісу або з магазину, свіжі або заморожені, навіть сушені, вийде смачно і ситно. Чого ж ви чекаєте? Читайте швидше рецепт і приступайте до готування!
- Картопля 5 штук
- Лисички сушені 1/2 склянки
- Цибуля ріпчаста 1 штука
- Вода кип’ячена 1/2 склянки
- Олія соняшникова 5 столових ложки
Відбираємо картоплю для своєї страви і промиваємо її за допомогою металевої щітки. Потім виколупуємо оченята і очищаємо від шкірки. Чищену картоплю нарізаємо. Ріжте її таким способом, як вам звичніше, я покришила її соломкою.
Нарізані шматочки картоплі залишаємо в мисці з холодною водою і переходимо до наступного етапу готування.
У чистій мисці викладаємо сушені гриби. Кип’ятимо воду і, не чекаючи поки вона перестане кипіти, акуратно тонким струменем, щоб не обпектися, заливаємо гриби. Залишаємо їх вимочувати на п’ять хвилин. Після зливаємо рідину і проціджуємо її через кілька шарів марлі. Переконайтеся, що ні на грибах, ні в рідині немає піску або бруду.
Змочуємо цибулю в воді, щоб згодом було легше зняти лушпиння, розрізаємо цибулину навпіл і очищаємо. Зрізаємо кінчики з обох сторін. Нарізаємо цибулю звичним, знову ж таки, для вас способом.

У чисту сковороду викладаємо цибулю і додаємо рослинне масло. Обсмажуємо до придбання їй золотистого кольору.

До смаженої цибулі висипаємо вимочені гриби. Трохи обсмажуємо, приблизно 15 хвилин, і вливаємо грибний відвар. За допомогою цієї маленької хитрості готова страва виходить ароматна, а картопля просочується грибним смаком. Зменшуємо вогонь на мінімум.

Відразу, не даючи відвару випаруватися, насипаємо картоплю, попередньо злив воду в раковину. Додаємо сіль і перець за смаком. Накриваємо кришкою і тушкуємо 15-20 хвилин, поки картопля не стане м’якою і її можна буде проткнути виделкою. Рідина повинна повністю вбратися.
Відкрийте кришку, трохи збільште вогонь і перемішайте. Готуйте до тих пір, поки картопля не покриється характерною скоринкою.

Готову страву розкладіть по тарілках, прикрасьте зеленню і подавайте, поки вона не встигла охолонути.
– У деяких рецептах замість рослинного масла рекомендується використовувати коров’яче, це додасть страві вершковий смак.
– У грибний відвар після зціджування додайте роздавлений часник, щоб зробити страву більш пряною.
– Для аромату додайте запашний перець і лавровий лист.
– Картоплю потрібно розмішувати дуже акуратно, інакше великий ризик, що вона розвалиться під час готування.
– Ви можете так само приготувати картоплю і гриби окремо, з’єднавши їх тільки при подачі.

Приємного апетиту!
Leave a Reply