Тушкована риба під соусом зі сметани

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (2 голосов, средний: 5,00 из 5)
Loading...
Тушкована риба під соусом зі сметани 1

Рецепт приготування тушкованої риби під соусом зі сметани з покроковими фотографіями. Ця страва легко готується, а рибка виходить соковита, ароматна і ніжна. Ще одна перевага цієї страви є те, що вона дуже швидко готується і підходить практично до будь-якого гарніру. Цей рецепт частий гість на моїй кухні, особливо коли несподівано приходять гості. Сподіваюся Вам він теж сподобається.

Час підготовки: 15-20 хв. Час приготування: 25-30 хв.

Інгредієнти для рецепта «Тушкована риба під соусом зі сметани»

  • Філе хека 500 м
  • Сметана 200 гр.
  • Ріпчаста цибуля 1 шт.
  • Зелень 30 гр.
  • Часник 3 зубчики
  • Рослинна олія 1 ст. л.
  • Сіль 0,5 ч. л.
  • Чорний мелений перець 2 щіпки

Рецепт приготування тушкованої риби під соусом:

Розморожене філе промити, порізати порційними шматочками.

Додати сіль і перець добре перемішати і залишити на 20-30хв.

Цибулю порізати півкільцями.

Викласти на розігріту сковорідку і підсмажити на середньому вогні до золотистого кольору.

Зелень дрібно покришити.

Часник дрібно порізати.

Філе риби злегка обсмажити з двох сторін на сковорідці.

Сметану змішати зі смаженою цибулею, дрібно нарізаною зеленню, часником і додати трохи спецій.

Якщо Ви взяли 15% сметану то її слід покласти трохи більше, якщо у Вас 20% сметана і соус виходить густий то можна додати води. Одним словом у вас повинен вийти рідкий соус.

Тут є два способи:

1. Викладаєте рибу в соус (як на фото).

2. Опускати в соус по одному шматочку.

Я рекомендую Вам другий, так рибка буде менше ламатися.

Наливаємо на сковорідку трохи олії (можна масла) і акуратно викладаємо рибку.

Заливаємо рибу соусом. Майже вся густа частина соусу (зелень, цибуля, часник) повинна бути зверху.

Після того як рибка закипить, накриваємо кришкою і тушкуємо на середньому вогні.

Рибу слід тушкувати, поки не википить основна частина рідини. Якщо вона починає трохи пригорати її слід акуратно помішати.

Смачного!

Прокоментуйте першим

Залишити коментар

Ваш email не буде публікуватися.