Тушкована риба під соусом зі сметани

» » Тушкована риба під соусом зі сметани
Тушкована риба під соусом зі сметани

Рецепт приготування тушкованої риби під соусом зі сметани з покроковими фотографіями. Ця страва легко готується, а рибка виходить соковита, ароматна і ніжна. Ще одна перевага цієї страви є те, що вона дуже швидко готується і підходить практично до будь-якого гарніру. Цей рецепт частий гість на моїй кухні, особливо коли несподівано приходять гості. Сподіваюся Вам він теж сподобається.

Час підготовки: 15-20 хв. Час приготування: 25-30 хв.

Інгредієнти для рецепта “Тушкована риба під соусом зі сметани”

  • Філе хека 500 м
  • Сметана 200 гр.
  • Ріпчаста цибуля 1 шт.
  • Зелень 30 гр.
  • Часник 3 зубчики
  • Рослинна олія 1 ст. л.
  • Сіль 0,5 ч. л.
  • Чорний мелений перець 2 щіпки

Рецепт приготування тушкованої риби під соусом:

Розморожене філе промити, порізати порційними шматочками.

Тушкована риба під соусом зі сметани

Додати сіль і перець добре перемішати і залишити на 20-30хв.

Тушкована риба під соусом зі сметани

Цибулю порізати півкільцями.

Тушкована риба під соусом зі сметани

Викласти на розігріту сковорідку і підсмажити на середньому вогні до золотистого кольору.

Тушкована риба під соусом зі сметани

Зелень дрібно покришити.

Тушкована риба під соусом зі сметани

Часник дрібно порізати.

Тушкована риба під соусом зі сметани

Філе риби злегка обсмажити з двох сторін на сковорідці.

Тушкована риба під соусом зі сметани

Сметану змішати зі смаженою цибулею, дрібно нарізаною зеленню, часником і додати трохи спецій.

Якщо Ви взяли 15% сметану то її слід покласти трохи більше, якщо у Вас 20% сметана і соус виходить густий то можна додати води. Одним словом у вас повинен вийти рідкий соус.

Тушкована риба під соусом зі сметани

Тут є два способи:

1. Викладаєте рибу в соус (як на фото).

2. Опускати в соус по одному шматочку.

Я рекомендую Вам другий, так рибка буде менше ламатися.

Тушкована риба під соусом зі сметани

Наливаємо на сковорідку трохи олії (можна масла) і акуратно викладаємо рибку.

Тушкована риба під соусом зі сметани

Заливаємо рибу соусом. Майже вся густа частина соусу (зелень, цибуля, часник) повинна бути зверху.

Після того як рибка закипить, накриваємо кришкою і тушкуємо на середньому вогні.

Тушкована риба під соусом зі сметани

Рибу слід тушкувати, поки не википить основна частина рідини. Якщо вона починає трохи пригорати її слід акуратно помішати.

Тушкована риба під соусом зі сметани

Смачного!

Тушкована риба під соусом зі сметани обновлено: Вересень 10, 2017 автором: admin
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика