
Телятина – м’ясо, яке можна смажити, запікати, готувати на грилі, варити і тушкувати.
Італійський шеф-кухар Мішель Ломбарді поділився з нами рецептом страви “Оссобуко” або тушкованою телятиною.
“У нашій італійській родині бенкети на щоденній основі вважалися нормою, і я дуже пишаюся тим, що можу сказати – моя мама була найкращим шеф-кухарем, якого я коли-небудь знав. Я все ще пам’ятаю перший раз, коли мені пощастило спробувати бабусине куховарство. В той день вона готувала оссобуко, і я пам’ятаю це так, як ніби-то це було вчора. Того ранку мене розбудив неймовірний аромат, що доноситься з кухні. Моя бабуся була зайнята приготуванням цієї страви. Тоді мій ентузіазм переміг голод, і, через пару годин очікування, я був винагороджений чудовим оссобуко бабусі, яке на все життя залишило настільки теплі враження та спогади. Я готовий поділитися рецептом оссобуко “, – розповів Мішель Ломбарді.
Інгредієнти:
- Телятина, гомілка – 3 шт
- Свіжий розмарин – 1 гілочка
- Свіжий кмин – 1 гілочка
- Лавровий лист – 1 шт
- Часник – 2 зубчики
- марля
- Кухонна мотузка – для м’яса
- Морська сіль і перець за смаком
- борошно
- Рослинна олія – 100 мл
- Червона цибуля – 1 шт
- Морква – 1 шт
- Селера – 1 стебло
- Томатна паста – 60 гр
- Сухе біле вино – 200 мл
- Курячий бульйон – 1 л
- Петрушка – 50 гр
- Лимонна або апельсинова цедра – 30 гр
Спосіб приготування:
Помістіть в марлю розмарин, кмин, лавровий лист і зубчики часнику, зав’яжіть за допомогою мотузки. Цей мішечок з трав додасть вашій страві неповторний аромат.
Телятину промокніть паперовим рушником, щоб видалити надлишки води – так м’ясо зготується набагато краще. За допомогою мотузки щільно обв’яжіть м’ясо навколо кістки.
Кожен шматок поперчіть і посоліть, обмокніть в борошні.
У великій глибокій сковороді розігрійте масло. Викладіть м’ясо і засмажте до золотисто-коричневого кольору. Приберіть м’ясо з сковороди і відставте в сторону.
В ту ж сковороду додайте нарізану цибулю, моркву і селеру. Відразу ж посоліть, щоб якомога швидше прибрати вологу з овочів. Тушкуйте до повної готовності, поки овочі не стануть м’якими – приблизно 8 хвилин.
Додайте томатну пасту і все добре перемішайте.
Поверніть на сковороду обсмажене м’ясо, додайте біле вино. На сильному вогні рівень рідини повинен скоротитися наполовину.
Додайте мішечок з травами і курячий бульйон. Доведіть все до кипіння.
Потім зменшіть вогонь, накрийте сковороду кришкою і тушкуйте на повільному вогні приблизно 1.5 години або до тих пір, поки м’ясо не буде легко відходити від кістки. Перевіряйте кожні 15 хвилин, перевертаючи м’ясо і додаючи курячий бульйон при необхідності. Рівень рідини повинен завжди складати приблизно три чверті сковороди.
Для сервіровки, акуратно перемістіть м’ясо на тарілку. Приберіть мотузку. Посипте зверху цедрою і петрушкою. Блюдо готове до подачі!
Смачного!
Leave a Reply