Тушкована телятина: рецепт від італійського шеф-кухаря

» » Тушкована телятина: рецепт від італійського шеф-кухаря
Тушкована телятина: рецепт від італійського шеф-кухаря

Телятина – м’ясо, яке можна смажити, запікати, готувати на грилі, варити і тушкувати.
Італійський шеф-кухар Мішель Ломбарді поділився з нами рецептом страви “Оссобуко” або тушкованою телятиною.
“У нашій італійській родині бенкети на щоденній основі вважалися нормою, і я дуже пишаюся тим, що можу сказати – моя мама була найкращим шеф-кухарем, якого я коли-небудь знав. Я все ще пам’ятаю перший раз, коли мені пощастило спробувати бабусине куховарство. В той день вона готувала оссобуко, і я пам’ятаю це так, як ніби-то це було вчора. Того ранку мене розбудив неймовірний аромат, що доноситься з кухні. Моя бабуся була зайнята приготуванням цієї страви. Тоді мій ентузіазм переміг голод, і, через пару годин очікування, я був винагороджений чудовим оссобуко бабусі, яке на все життя залишило настільки теплі враження та спогади. Я готовий поділитися рецептом оссобуко “, – розповів Мішель Ломбарді.

Інгредієнти:

  • Телятина, гомілка – 3 шт
  • Свіжий розмарин – 1 гілочка
  • Свіжий кмин – 1 гілочка
  • Лавровий лист – 1 шт
  • Часник – 2 зубчики
  • марля
  • Кухонна мотузка – для м’яса
  • Морська сіль і перець за смаком
  • борошно
  • Рослинна олія – 100 мл
  • Червона цибуля – 1 шт
  • Морква – 1 шт
  • Селера – 1 стебло
  • Томатна паста – 60 гр
  • Сухе біле вино – 200 мл
  • Курячий бульйон – 1 л
  • Петрушка – 50 гр
  • Лимонна або апельсинова цедра – 30 гр

Спосіб приготування:
Помістіть в марлю розмарин, кмин, лавровий лист і зубчики часнику, зав’яжіть за допомогою мотузки. Цей мішечок з трав додасть вашій страві неповторний аромат.
Телятину промокніть паперовим рушником, щоб видалити надлишки води – так м’ясо зготується набагато краще. За допомогою мотузки щільно обв’яжіть м’ясо навколо кістки.
Кожен шматок поперчіть і посоліть, обмокніть в борошні.
У великій глибокій сковороді розігрійте масло. Викладіть м’ясо і засмажте до золотисто-коричневого кольору. Приберіть м’ясо з сковороди і відставте в сторону.
В ту ж сковороду додайте нарізану цибулю, моркву і селеру. Відразу ж посоліть, щоб якомога швидше прибрати вологу з овочів. Тушкуйте до повної готовності, поки овочі не стануть м’якими – приблизно 8 хвилин.
Додайте томатну пасту і все добре перемішайте.
Поверніть на сковороду обсмажене м’ясо, додайте біле вино. На сильному вогні рівень рідини повинен скоротитися наполовину.
Додайте мішечок з травами і курячий бульйон. Доведіть все до кипіння.
Потім зменшіть вогонь, накрийте сковороду кришкою і тушкуйте на повільному вогні приблизно 1.5 години або до тих пір, поки м’ясо не буде легко відходити від кістки. Перевіряйте кожні 15 хвилин, перевертаючи м’ясо і додаючи курячий бульйон при необхідності. Рівень рідини повинен завжди складати приблизно три чверті сковороди.
Для сервіровки, акуратно перемістіть м’ясо на тарілку. Приберіть мотузку. Посипте зверху цедрою і петрушкою. Блюдо готове до подачі!

Тушкована телятина: рецепт від італійського шеф кухаря
Смачного!

Тушкована телятина: рецепт від італійського шеф-кухаря обновлено: Лютий 6, 2017 автором: Олеся
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика