Тушкована яловичина в східному стилі

» » Тушкована яловичина в східному стилі
Тушкована яловичина в східному стилі

І ще одне пряне блюдо зі східними мотивами. За цим рецептом можна готувати не тільки яловичину, як це зробила я, але і курку, і свинину. У випадку з куркою краще використовувати темне м’ясо – тобто ноги. З свинини добре підійде окіст або плечовий отруб.

Як гарнір відмінно підходить кус-кус і рис – вони добре відтінятимуть пряне м’ясо.
Інгредієнти на 4 порції:

  • 800 г яловичини (отруб з лопатки або задньої ноги)
  • 1 велика цибулина (або 2 поменше)
  • 3 зубчики часнику
  • шматочок свіжого імбиру (1 ст.л. в нарубані вигляді)
  • 1/2 ч.л. куркуми
  • 1 ч.л. меленої солодкої паприки
  • 1/2 ч.л. меленого коріандру
  • 1/2 ч.л. меленої зіри
  • 1/4 ч.л. меленого кайенского перцю
  • 1 ст.л. цукру
  • 200 мл курячого бульйону або води
  • сіль за смаком
  • сік половинки лайма

 

Тушкована яловичина в східному стилі

Приготування:

М’ясо нарізаємо на шматочки на 1 укус. У сковороді на сильному вогні розігріваємо 2 ст.л. рослинного масла. У декілька заходів обсмажуємо м’ясо до рум’яної скоринки, по 1-2 хвилини на захід. Перекладаємо на тарілку.

Тушкована яловичина в східному стилі

Зменшуємо вогонь до середнього, кладемо в сковороду цибулю і варимо, помішуючи, 4 хвилини.

Тушкована яловичина в східному стилі

Додаємо дрібно нарізаний часник та імбир, а також спеції. Варимо, помішуючи, 1 хвилину.

Тушкована яловичина в східному стилі

Повертаємо в сковороду м’ясо, вливаємо бульйон, солимо за смаком. Тушкуємо на мінімальному вогні під кришкою до м’якості м’яса, 1-1,5 години.

Тушкована яловичина в східному стилі

Подаємо з рисом і кус-кусом.

Тушкована яловичина в східному стилі

Смачного!

Тушкована яловичина в східному стилі обновлено: Лютий 3, 2017 автором: admin
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика