
І ще одне пряне блюдо зі східними мотивами. За цим рецептом можна готувати не тільки яловичину, як це зробила я, але і курку, і свинину. У випадку з куркою краще використовувати темне м’ясо – тобто ноги. З свинини добре підійде окіст або плечовий отруб.
Як гарнір відмінно підходить кус-кус і рис – вони добре відтінятимуть пряне м’ясо.
Інгредієнти на 4 порції:
- 800 г яловичини (отруб з лопатки або задньої ноги)
- 1 велика цибулина (або 2 поменше)
- 3 зубчики часнику
- шматочок свіжого імбиру (1 ст.л. в нарубані вигляді)
- 1/2 ч.л. куркуми
- 1 ч.л. меленої солодкої паприки
- 1/2 ч.л. меленого коріандру
- 1/2 ч.л. меленої зіри
- 1/4 ч.л. меленого кайенского перцю
- 1 ст.л. цукру
- 200 мл курячого бульйону або води
- сіль за смаком
- сік половинки лайма
Приготування:
М’ясо нарізаємо на шматочки на 1 укус. У сковороді на сильному вогні розігріваємо 2 ст.л. рослинного масла. У декілька заходів обсмажуємо м’ясо до рум’яної скоринки, по 1-2 хвилини на захід. Перекладаємо на тарілку.
Зменшуємо вогонь до середнього, кладемо в сковороду цибулю і варимо, помішуючи, 4 хвилини.
Додаємо дрібно нарізаний часник та імбир, а також спеції. Варимо, помішуючи, 1 хвилину.
Повертаємо в сковороду м’ясо, вливаємо бульйон, солимо за смаком. Тушкуємо на мінімальному вогні під кришкою до м’якості м’яса, 1-1,5 години.
Подаємо з рисом і кус-кусом.
Смачного!
Leave a Reply