Тушковані овочі

» » Тушковані овочі
Тушковані овочі

Тушковані овочі – самий смачний і корисний гарнір, який ви тільки можете собі уявити. Дуже універсальний і підходить абсолютно до будь-якого гарячого. І, звичайно, тушковані овочі можна подавати як самостійне блюдо на обід або вечерю. Але як приготувати овочі дійсно смачно, так щоб сподобалося всім?

Інгредієнти:

  • Морква 4 штуки (невеликого розміру)
  • Цибуля ріпчаста 1 штука (великого розміру)
  • Цибуля порей 60 грам
  • Кабачок 1/3 штуки
  • Масло рослинне для смаження
  • Сіль за смаком
  • Перець мелений за смаком
  • Трави прованські 1 чайна ложка
  • Вода 1/4 склянки
  • Молоко кокосове 3 столові ложки

Інвентар:

Сковорода, лопатка, ніж кухонний, дошка обробна, ніж для чищення овочів.

Приготування:

Крок 1: Готуємо моркву.

Тушковані овочі

Моркву промийте проточною водою, очистіть від шкірки і знову обполосніть. Обсушіть, а потім поріжте коренеплід тонкими брусочками.

Крок 2: Готуємо цибулю.

Тушковані овочі

Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, обполосніть прохолодною водою і наріжте тонким пір’ям.
Цибулю-порей дуже ретельно промийте теплою проточною водою, обсушіть, а після поріжте тонкими кільцями.

Крок 3: Готуємо кабачок.

Тушковані овочі

Кабачок виберіть молоденький, з м’якою шкіркою, яка легко дряпається, якщо провести по ній нігтем. Промийте його як слід, поділіть на три частини. Нам потрібна лише третина. Поріжте кабачок тоненькими але великими шматочками.

Крок 4: Тушкуємо овочі.

Тушковані овочі

У сковороді як слід розігрійте рослинне масло, а потім викладіть в нього брусочки моркви і обсмажте їх на середньо-сильному вогні до рум’яного кольору з усіх боків.

Тушковані овочі

Коли морква підсмажиться, додайте до неї ріпчасту цибулю і цибулю-порей. Продовжуйте тушкувати весь час помішуючи, поки цибуля не стане значно м’якше і не придбає прозорість.

Тушковані овочі

Посоліть і поперчіть овочі, додайте сушені трави, залийте кокосовим молоком і водою. Перемішайте. Доведіть до кипіння, після зменшіть вогонь і тушкуйте моркву з цибулею, не накриваючи кришкою, до тих пір, поки вся рідина з сковороди не випарується. І не забувайте періодично перемішувати овочі.

Тушковані овочі

В самому кінці додайте кабачок і продовжуйте готувати, поки він не стане м’яким.
Після того, як всі овочі дійдуть до готовності, обов’язково перевірте, чи достатньо ви їх посолити і поперчити, в іншому випадку додайте спеції.

Крок 5: Подаємо овочі тушковані.

Тушковані овочі

Подавайте тушковані овочі як гарнір до м’ясних, рибних страв, або страв з птиці. Такі овочі відмінно поєднуються майже з усім, з чим завгодно. Так само можна викласти їх на тарілку поряд з пюре або окремо обсмаженою картоплею і подати як самостійне блюдо. У будь-якому випадку вийде ситно і поживно. Тушковані овочі багаті корисними речовинами і необхідні нашому організму, але крім того вони дуже смачні. Їжте на здоров’я.
Смачного!
Поради до рецепту:– Замість кокосового молока можна використовувати звичайну сметану, тільки не дуже жирну.
Тушковані овочі обновлено: Лютий 6, 2017 автором: Олеся
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика