
У моєму дорослому житті свинячі і яловичі реберця – не надто часті гості на столі. А от у дитинстві вони були в нашому раціоні досить регулярно – мама смажила їх, тушкувала, варила з ними супи. Я даремно про них постійно забуваю – це ж смачно. Тому періодично я буду додавати сюди рецепти з цим чудовим продуктом.
Сьогоднішній рецепт реберець простий за складом і не особливо складний за технологією приготування. Тушкувати можна і на конфорці, і в духовці – у першому випадку процес буде коротшим. Але в другому тушковані реберця будуть ніжніші і м’якші.
Інгредієнти на 4 порції:
- 1,6 кг м’ясистих свинячих ребер
- 2 стебла селери
- 1 велика цибулина
- 1 велика морква
- 1 ст.л. борошна
- 150 мл білого сухого вина
- 3 зубчики часнику
- 3-4 гілочки чебрецю
- 300 г печериць
- сіль за смаком
Реберні стрічки розрізаємо на секції по 1-2-3 ребра. Обсмажуємо в декілька заходів на сильному вогні з усіх боків до рум’яної скоринки, по парі хвилин на захід. Перекладаємо в посуд для тушкування.
Грубо рубаємо цибулю, селеру і моркву. Зменшуємо вогонь до середнього. кладемо в ту ж сковороду овочі і смажимо, помішуючи, 4-5 хвилин.
Додаємо борошно і варимо, помішуючи, 1 хвилину. Наливаємо вино, добре розмішуємо і варимо ще 1 хвилину.
Перекладаємо вміст сковороди в горщик до ребер, наливаємо воду так, щоб вона на пару пальців, не прикривала вміст горщика. Додаємо дрібно нарізаний часник, чебрець і сіль, перемішуємо.
Ставимо на плиту і доводимо до кипіння на сильному вогні. Накриваємо кришкою і тушкуємо на мінімальному вогні до м’якості м’яса, близько 1 години (або в духовці при 200 градусах близько півтори години). Точний час тушкування залежить від м’яса – це може зайняти більше або менше зазначеного.
За 10 хвилин до готовності додаємо в горщик крупно нарізані шампіньйони.
Подаємо готові ребра самі по собі або з відвареною картоплею.
Смачного!
Leave a Reply