Тушковані свинячі реберця з овочами

» » Тушковані свинячі реберця з овочами
Тушковані свинячі реберця з овочами

У моєму дорослому житті свинячі і яловичі реберця – не надто часті гості на столі. А от у дитинстві вони були в нашому раціоні досить регулярно – мама смажила їх, тушкувала, варила з ними супи. Я даремно про них постійно забуваю – це ж смачно. Тому періодично я буду додавати сюди рецепти з цим чудовим продуктом.

Сьогоднішній рецепт реберець простий за складом і не особливо складний за технологією приготування. Тушкувати можна і на конфорці, і в духовці – у першому випадку процес буде коротшим. Але в другому тушковані реберця будуть ніжніші і м’якші.

Інгредієнти на 4 порції:

  • 1,6 кг м’ясистих свинячих ребер
  • 2 стебла селери
  • 1 велика цибулина
  • 1 велика морква
  • 1 ст.л. борошна
  • 150 мл білого сухого вина
  • 3 зубчики часнику
  • 3-4 гілочки чебрецю
  • 300 г печериць
  • сіль за смаком

Тушковані свинячі реберця з овочами

Реберні стрічки розрізаємо на секції по 1-2-3 ребра. Обсмажуємо в декілька заходів на сильному вогні з усіх боків до рум’яної скоринки, по парі хвилин на захід. Перекладаємо в посуд для тушкування.

Тушковані свинячі реберця з овочами

Грубо рубаємо цибулю, селеру і моркву. Зменшуємо вогонь до середнього. кладемо в ту ж сковороду овочі і смажимо, помішуючи, 4-5 хвилин.

Тушковані свинячі реберця з овочами

Додаємо борошно і варимо, помішуючи, 1 хвилину. Наливаємо вино, добре розмішуємо і варимо ще 1 хвилину.

Тушковані свинячі реберця з овочами

Перекладаємо вміст сковороди в горщик до ребер, наливаємо воду так, щоб вона на пару пальців, не прикривала вміст горщика. Додаємо дрібно нарізаний часник, чебрець і сіль, перемішуємо.

Тушковані свинячі реберця з овочами

Ставимо на плиту і доводимо до кипіння на сильному вогні. Накриваємо кришкою і тушкуємо на мінімальному вогні до м’якості м’яса, близько 1 години (або в духовці при 200 градусах близько півтори години). Точний час тушкування залежить від м’яса – це може зайняти більше або менше зазначеного.

За 10 хвилин до готовності додаємо в горщик крупно нарізані шампіньйони.

Подаємо готові ребра самі по собі або з відвареною картоплею.

Тушковані свинячі реберця з овочами

Смачного!

 

Тушковані свинячі реберця з овочами обновлено: Січень 20, 2017 автором: admin
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (3 голосов, средний: 4.33 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика