
З моєю любов’ю до гостренького я ніяк не могла обійти одну з найвідоміших мексиканських страв – фахітос (або Фахіто). Це обсмажені шматочки м’яса або птиці з овочами. Все, звичайно ж, приправлено перчиком чилі.
Фахіто, як правило, подається з тортилію – кукурудзяним або пшеничним коржем, що віддалено схожий на лаваш. Ви можете купити тортилії в магазині або приготувати самостійно. Або, в крайньому випадку, замінити тонким лавашем. Але це зовсім в крайньому випадку.
Інгредієнти на 6 порцій:
- 800 г яловичої вирізки
- 2 середніх солодких перці
- 1 велика цибулина
- 1/2 ч.л. меленої зіри
- 1/2 ч.л. меленого коріандру
- 1/2 ч.л. меленого чилі (можна покласти більше або менше в залежності від вашої любові / нелюбові до гострого, тут вказано середній варіант)
- 2-3 зубчики часнику
- сіль за смаком
- 1 невелике стигле авокадо
- 1 середній помідор
- 1 лайм або половинка лимона
- 1 маленька червона цибулина
- зелень кінзи за смаком і бажанням
- 6 тортилий
М’ясо, цибулю і перець нарізаємо соломкою. Часник дрібно рубаємо.
Авокадо розрізаємо навпіл, видаляємо кісточку, зчищаємо шкірку, м’якоть нарізаємо кубиками середнього розміру. Поливаємо соком лайма чи лимона. Помідор нарізаємо кубиками. Червону цибулю нарізаємо на тонкі півкільця.
У сковороді на середньому вогні розігріваємо 2 ст.л. рослинного масла. Кладемо цибулю і солодкий перець і смажимо, помішуючи, до м’яко хрусткого стану, 5-7 хвилин. Додаємо половину часнику і половину спецій (попередньо змішаних), солимо за смаком і смажимо, помішуючи, 1 хвилину.
Перекладаємо на тарілку і накриваємо фольгою.
Збільшуємо вогонь до сильного, додаємо ще трохи олії. Невеликими партіями швидко обсмажуємо м’ясо до рум’яної скоринки, по 1 хвилині на партію. Настійно нагадую: шматочкам не повинно бути тісно в сковороді, інакше м’ясо пустить сік і буде тушкуватись, а не смажитися.
Обсмажене м’ясо перекладаємо на тарілку.

Коли обсмажили останню партію – кладемо до неї все м’ясо, додаємо часник, що залишився і спеції, солимо за смаком і смажимо, помішуючи, 1 хвилину. Знімаємо зі сковороди.
Підігріту тортилію кладемо на тарілку, зверху кладемо м’ясо, обсмажені овочі, помідори, авокадо і червону цибулю. За бажанням посипаємо зеленню кінзи.

Смачного!
Leave a Reply