Фахітос з яловичини

» » Фахітос з яловичини
Фахітос з яловичини

З моєю любов’ю до гостренького я ніяк не могла обійти одну з найвідоміших мексиканських страв – фахітос (або Фахіто). Це обсмажені шматочки м’яса або птиці з овочами. Все, звичайно ж, приправлено перчиком чилі.
Фахіто, як правило, подається з тортилію – кукурудзяним або пшеничним коржем, що віддалено схожий на лаваш. Ви можете купити тортилії в магазині або приготувати самостійно. Або, в крайньому випадку, замінити тонким лавашем. Але це зовсім в крайньому випадку.
Інгредієнти на 6 порцій:

  • 800 г яловичої вирізки
  • 2 середніх солодких перці
  • 1 велика цибулина
  • 1/2 ч.л. меленої зіри
  • 1/2 ч.л. меленого коріандру
  • 1/2 ч.л. меленого чилі (можна покласти більше або менше в залежності від вашої любові / нелюбові до гострого, тут вказано середній варіант)
  • 2-3 зубчики часнику
  • сіль за смаком
  • 1 невелике стигле авокадо
  • 1 середній помідор
  • 1 лайм або половинка лимона
  • 1 маленька червона цибулина
  • зелень кінзи за смаком і бажанням
  • 6 тортилий

Фахітос з яловичини


М’ясо, цибулю і перець нарізаємо соломкою. Часник дрібно рубаємо.
Фахітос з яловичини
Авокадо розрізаємо навпіл, видаляємо кісточку, зчищаємо шкірку, м’якоть нарізаємо кубиками середнього розміру. Поливаємо соком лайма чи лимона. Помідор нарізаємо кубиками. Червону цибулю нарізаємо на тонкі півкільця.
У сковороді на середньому вогні розігріваємо 2 ст.л. рослинного масла. Кладемо цибулю і солодкий перець і смажимо, помішуючи, до м’яко хрусткого стану, 5-7 хвилин. Додаємо половину часнику і половину спецій (попередньо змішаних), солимо за смаком і смажимо, помішуючи, 1 хвилину.
Фахітос з яловичини
Перекладаємо на тарілку і накриваємо фольгою.
Збільшуємо вогонь до сильного, додаємо ще трохи олії. Невеликими партіями швидко обсмажуємо м’ясо до рум’яної скоринки, по 1 хвилині на партію. Настійно нагадую: шматочкам не повинно бути тісно в сковороді, інакше м’ясо пустить сік і буде тушкуватись, а не смажитися.
Обсмажене м’ясо перекладаємо на тарілку.
Фахітос з яловичини
Коли обсмажили останню партію – кладемо до неї все м’ясо, додаємо часник, що залишився і спеції, солимо за смаком і смажимо, помішуючи, 1 хвилину. Знімаємо зі сковороди.
Підігріту тортилію кладемо на тарілку, зверху кладемо м’ясо, обсмажені овочі, помідори, авокадо і червону цибулю. За бажанням посипаємо зеленню кінзи.
Фахітос з яловичини
Смачного!

Фахітос з яловичини обновлено: Лютий 3, 2017 автором: admin
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика