
Сьогодні я пропоную пофантазувати на тему бефстроганов – це страва у своєму первісному вигляді знайома всім і кожному. Я ж вирішила трохи її переінакшити і в якості м’ясної складової взяла фрикадельки зі свинячого фаршу.
Вийшло дуже і дуже смачно – особливо з ніжним і безбожно калорійним картопляним пюре. В принципі, з таким же успіхом це блюдо можна подати і з відвареним рисом – такий варіант буде більш щадним для тих, хто рахує калорії.
Інгредієнти на 6 порцій:
- 1,2 кг м’ясного фаршу (у мене свинячий, підійде яловичий, змішаний і навіть курячий)
- 1 зубчик часнику
- 1 яйце
- 3 ст.л. панірувальних сухарів
- сіль і перець за смаком
- 30 г вершкового масла
- 1 велика цибулина
- 2 ст.л. борошна
- 500 мл курячого бульйону
- 3 ст.л. сметани жирністю 20% і вище
- зелень петрушки для подачі
Приготування:
Фарш змішуємо з яйцем, сухарями і дрібно посіченим часником. Солимо і перчимо до смаку.
Формуємо з фаршу невеликі фрикадельки і кладемо їх на застелений фольгою деко.
Відправляємо в розігріту до 190 градусів духовку і запікаємо до готовності, близько 25 хвилин.
Поки готуються фрикадельки, займаємося соусом.
У сотейнику на середньому вогні розтоплюємо вершкове масло. Кладемо дрібно нарізану цибулю і смажимо, помішуючи, по м’якості і напівпрозорого стану.
Додаємо борошно і смажимо, помішуючи, 1 хвилину. Вливаємо гарячий бульйон, постійно розмішуючи віночком, щоб запобігти утворенню грудок. Варимо пару хвилин, до загустіння соусу.
Додаємо сметану, розмішуємо. Кладемо в сотейник до соусу запечені фрикадельки і нарубану зелень петрушки. Доводимо до кипіння, прогріваємо протягом пари хвилин і подаємо.
Смачного!
Leave a Reply