Фрикадельки а ля строганов

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Сьогодні я пропоную пофантазувати на тему бефстроганов – це страва у своєму первісному вигляді знайома всім і кожному. Я ж вирішила трохи її переінакшити і в якості м’ясної складової взяла фрикадельки зі свинячого фаршу.

Вийшло дуже і дуже смачно – особливо з ніжним і безбожно калорійним картопляним пюре. В принципі, з таким же успіхом це блюдо можна подати і з відвареним рисом – такий варіант буде більш щадним для тих, хто рахує калорії.

Інгредієнти на 6 порцій:

  • 1,2 кг м’ясного фаршу (у мене свинячий, підійде яловичий, змішаний і навіть курячий)
  • 1 зубчик часнику
  • 1 яйце
  • 3 ст.л. панірувальних сухарів
  • сіль і перець за смаком
  • 30 г вершкового масла
  • 1 велика цибулина
  • 2 ст.л. борошна
  • 500 мл курячого бульйону
  • 3 ст.л. сметани жирністю 20% і вище
  • зелень петрушки для подачі

 

frikadelki-a-la-stroganov-1

Приготування:

Фарш змішуємо з яйцем, сухарями і дрібно посіченим часником. Солимо і перчимо до смаку.

frikadelki-a-la-stroganov-2

Формуємо з фаршу невеликі фрикадельки і кладемо їх на застелений фольгою деко.

frikadelki-a-la-stroganov-3

Відправляємо в розігріту до 190 градусів духовку і запікаємо до готовності, близько 25 хвилин.

Поки готуються фрикадельки, займаємося соусом.

У сотейнику на середньому вогні розтоплюємо вершкове масло. Кладемо дрібно нарізану цибулю і смажимо, помішуючи, по м’якості і напівпрозорого стану.

rizotto-s-utkoi-i-goroshkom-2

Додаємо борошно і смажимо, помішуючи, 1 хвилину. Вливаємо гарячий бульйон, постійно розмішуючи віночком, щоб запобігти утворенню грудок. Варимо пару хвилин, до загустіння соусу.

frikadelki-a-la-stroganov-4

Додаємо сметану, розмішуємо. Кладемо в сотейник до соусу запечені фрикадельки і нарубану зелень петрушки. Доводимо до кипіння, прогріваємо протягом пари хвилин і подаємо.

frikadelki-a-la-stroganov

Смачного!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.