
Не встигла закінчиться осінь, як я вже залізла в свої грибні запаси в морозилці. Стартонула завчасно, так би мовити. Але нітрохи про це не шкодую, бо блюдо щось вийшло дуже смачне 🙂
У цьому рецепті я приготувала фрикадельки з баранячого фаршу, але з тим же успіхом можна зробити їх з яловичини, курки або свинини. Ну або з індички, якщо вам так хочеться.
Інгредієнти для фрикадельок з баранини на 6 порцій:
Для фрикадельок:
- 1,3 кг фаршу з баранини
- 1 невелика цибулина
- 2 зубчики часнику
- 1 яйце
- 1/2 ч.л. меленої суміші перців
- сіль за смаком
Для соусу:
- 1 середня цибулина
- 1/2 ч.л. сушеного чебрецю
- 600 г підготовлених маслюків (очищених і відварених)
- 1 зубчик часнику
- 120 г сметани
- 100 мл курячого бульйону
- 2 ст.л. темного соєвого соусу
- сіль і цукор за смаком
Приготування фрикадельок з баранини:
Готуємо фрикадельки. Дрібно рубаємо цибулю і часник. Змішуємо з фаршем, яйцем, сіллю і перцем.
Формуємо з фаршу невеликі фрикадельки і кладемо їх на деко.
Відправляємо в попередньо розігріту до 200 градусів духовку і запікаємо до готовності, близько 30 хвилин.
Тим часом готуємо грибний соус. Цибулю нарізаємо на четвертинки кілець. Гриби нарізаємо крупно.
У сотейнику на середньому вогні розігріваємо 2 ст.л. рослинного масла. Кладемо цибулю і смажимо, помішуючи, 2-3 хвилини. Додаємо гриби і смажимо практично до повної готовності, ще близько 7 хвилин.
Додаємо бульйон і соєвий соус, доводимо до кипіння. При постійному помішуванні вводимо сметану. Приправляємо за смаком сіллю і цукром. Кладемо в соус готові фрикадельки, доводимо до кипіння і вимикаємо.
Подаємо фрикадельки з баранини з маслятами в сметанно-соєвому соусі.
Смачного!
Leave a Reply