Фрикадельки з начинкою в середземноморському стилі

» » Фрикадельки з начинкою в середземноморському стилі
Фрикадельки з начинкою в середземноморському стилі

Чисто технічно це блюдо можна назвати зразами – в м’ясний фарш загорнута начинка. Але ми цього робити не будемо – нехай залишаються фрикадельками. І фрикадельки ці дуже смачні і нетривіальні за рахунок начинки. З нею, до речі, можна поекспериментувати – наприклад, додати каперси, свіжий базилік, прованські трави та інші ароматичні інгредієнти.

Блюдо відмінно доповнюється печеною картоплею та салатом зі свіжих помідорів.
Інгредієнти на 6 порцій:
Для фаршу:

  • 1/3 черствого багета або 4 скибочки тостового хліба без кірки
  • 100 мл молока (краще гарячого)
  • 1 велика цибулина
  • 2-3 зубчики часнику
  • 2 яйця
  • 4-5 гілочок петрушки
  • 1 ч.л. сухого майорану
  • сіль і перець за смаком
  • 1 кг м’ясного фаршу (у мене свинячий, але підійде яловичий, баранячий або змішаний)

Для начинки:

  • 150 г фети або бринзи
  • 4-5 половинок в’ялених томатів
  • 100 г чорних маслин

Фрикадельки з начинкою в середземноморському стилі
З хліба зрізаємо кірку, м’якуш нарізаємо скибочками, заливаємо молоком і залишаємо набухати.
Фрикадельки з начинкою в середземноморському стилі
Цибулю і часник дрібно рубаємо. У сковороді на середньому вогні розігріваємо 1 ст.л. рослинного масла. Кладемо цибулю з часником і смажимо, періодично помішуючи, 4-5 хвилин, до напівпрозорого стану.
Фрикадельки з начинкою в середземноморському стилі
Знімаємо з вогню.
В миску кладемо фарш, додаємо смажену цибулю, майоран, яйця, нарубану петрушку, розмоклий хлібний м’якуш (молоко трохи віджати).
Фрикадельки з начинкою в середземноморському стилі
Добре вимішуємо.
Для начинки кришимо в миску фету і додаємо нарубані томати і оливки.
Фрикадельки з начинкою в середземноморському стилі
Перемішуємо.
М’ясний фарш ділимо на 18 частин.
Фрикадельки з начинкою в середземноморському стилі
З сирної маси формуємо 18 кульок.
Фрикадельки з начинкою в середземноморському стилі
Кожну частину фаршу трохи розпластуємо на долоні, кладемо в центр сирну кульку і загортаємо краї. Формуємо фрикадельки.
Обсмажуємо фрикадельки на сильному вогні до рум’яної скоринки.
Фрикадельки з начинкою в середземноморському стилі
Перекладаємо на деко і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку. Запікаємо до готовності, приблизно 15-20 хвилин.
Подаємо з печеною картоплею та салатом з помідорів.
Фрикадельки з начинкою в середземноморському стилі
Смачного!

Фрикадельки з начинкою в середземноморському стилі обновлено: Лютий 3, 2017 автором: Анжелка
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика