
Чисто технічно це блюдо можна назвати зразами – в м’ясний фарш загорнута начинка. Але ми цього робити не будемо – нехай залишаються фрикадельками. І фрикадельки ці дуже смачні і нетривіальні за рахунок начинки. З нею, до речі, можна поекспериментувати – наприклад, додати каперси, свіжий базилік, прованські трави та інші ароматичні інгредієнти.
Блюдо відмінно доповнюється печеною картоплею та салатом зі свіжих помідорів.
Інгредієнти на 6 порцій:
Для фаршу:
- 1/3 черствого багета або 4 скибочки тостового хліба без кірки
- 100 мл молока (краще гарячого)
- 1 велика цибулина
- 2-3 зубчики часнику
- 2 яйця
- 4-5 гілочок петрушки
- 1 ч.л. сухого майорану
- сіль і перець за смаком
- 1 кг м’ясного фаршу (у мене свинячий, але підійде яловичий, баранячий або змішаний)
Для начинки:
- 150 г фети або бринзи
- 4-5 половинок в’ялених томатів
- 100 г чорних маслин
З хліба зрізаємо кірку, м’якуш нарізаємо скибочками, заливаємо молоком і залишаємо набухати.
Цибулю і часник дрібно рубаємо. У сковороді на середньому вогні розігріваємо 1 ст.л. рослинного масла. Кладемо цибулю з часником і смажимо, періодично помішуючи, 4-5 хвилин, до напівпрозорого стану.
Знімаємо з вогню.
В миску кладемо фарш, додаємо смажену цибулю, майоран, яйця, нарубану петрушку, розмоклий хлібний м’якуш (молоко трохи віджати).

Добре вимішуємо.
Для начинки кришимо в миску фету і додаємо нарубані томати і оливки.

Перемішуємо.
М’ясний фарш ділимо на 18 частин.

З сирної маси формуємо 18 кульок.

Кожну частину фаршу трохи розпластуємо на долоні, кладемо в центр сирну кульку і загортаємо краї. Формуємо фрикадельки.
Обсмажуємо фрикадельки на сильному вогні до рум’яної скоринки.

Перекладаємо на деко і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку. Запікаємо до готовності, приблизно 15-20 хвилин.
Подаємо з печеною картоплею та салатом з помідорів.

Смачного!
Leave a Reply