
Іііііі! Ще одні фрикадельки. Я їх, напевно, ніколи не наїмся – особливо враховуючи безліч варіантів їх приготування і обрамлення 🙂 Сьогоднішній варіант – з вершковим соусом на бульйоні з додаванням базилікового песто. До речі, поки йде сезон буйної свіжої зелені, категорично рекомендую взятися за цей чудовий соус. Його здорово додавати в пасту, в піцу, у соуси до м’яса і птиці, мазати ним брускетти – так купу всього робити 🙂
Отже, готуємо фрикадельки!
Інгредієнти на 6 порцій:
Для фрикадельок:
- 1,2 кг м’ясного фаршу
- 1 яйце
- 4 ст.л. панірувальних сухарів
- 2 зубчики часнику
- сіль і перець за смаком
Для соусу:
- 1 середня цибулина
- 1 ст.л. борошна
- 300 мл курячого бульйону
- 100 мл жирних вершків (30%)
- 1 ст.л. песто
Приготування фрикадельок:
Фарш змішуємо з яйцем, сухарями, натертим часником, сіллю і перцем.
Формуємо з фаршу фрикадельки і кладемо на деко.
Відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку і запікаємо до готовності, близько 25 хвилин.
Готуємо соус. Дрібно рубаємо цибулю. У сковороді на середньому вогні розігріваємо 2 ст.л. рослинної олії. Кладемо цибулю і смажимо до напівпрозорого стану, близько 4-5 хвилин.
Додаємо борошно і смажимо, помішуючи, 1 хвилину. Поступово вливаємо підігрітий бульйон, постійно розмішуючи віночком, щоб не утворилося грудок. Варимо 2 хвилини, до загустіння. Додаємо вершки і песто, варимо ще 1 хвилину.
Кладемо в соус готові фрикадельки і прогріваємо все разом пару хвилин. Вимикаємо.
Подаємо з картопляним пюре або рисом.
Смачного!
Leave a Reply