Рецепт фрикасе з курки був подарований світовій кулінарії Французькими селянами. А значить складним, це блюдо, бути не може. Звичайно, перекочувавши в ресторани Парижа, а пізніше і всього світу воно взяло в себе вишукані спеції, обросло історіями. Однак суть, залишилася донині.
Інгредієнти для фрикасе з курки:
- курка (у мене стегенця місцевого виробництва)
- вершкове масло для смаження
- перець червоний, чорний
- мускатний горіх (за смаком і наявності, тоді буде зовсім по-французьки)
- мука в достатніх кількостях
- сіль
- вино біле, бульйон або звичайна гаряча вода
- часник за смаком
Рецепт приготування фрикасе з курки:
Перед маніпуляціями зі сковородою потрібно все підготувати, бо відбувається цей процес дуже швидко.
Курку ріжемо на шматочки. У мене вони досить великі.
У борошно додаємо перець чорний, червоний. Можна просто трохи мускатного горіха. Добре перемішуємо.
Часник дрібно рубаємо. Скажу прямо, це не класичний варіант.
На середньому вогні розігріваємо сковороду з шматочком вершкового масла.
Шматочки курки обвалююємо у борошні зі спеціями.
Викладаємо курочку на сковороду.
Обсмажуємо з усіх боків. В ідеалі, без зміни кольору. Якщо трохи підрум’янилося, на мій смак не критично.
Обсмажену курку викладаємо на тарілку.
При необхідності додати ще трохи вершкового масла і обсмажити в ньому часник. Також, без зміни кольору.
Складаємо курятину в сковороду з часником. Додаємо 250 мл. білого вина. Бульйону. Та й чого гріха таїти, з водою виходить просто чудово! Загалом, хто не зрозумів, можна просто додати в сковороду стакан води.
Тушкувати під кришкою сорок хвилин. Після чого посолити і дати трохи настоятися.
Подавати до столу з різними гарнірами …
Приємного апетиту!