
Легка, повітряна рибка з овочами, приготована на середземноморський манер.
- Помідори червоні 300 г
- Цукіні 400 г
- Цибуля ріпчаста (100г) 1 шт.
- Часник головки 2 шт.
- Петрушка 50 г
- Тілапія 500 г
- Лимони ½ шт.
- Сіль ½ ч.л.
- Перець чорний мелений ½ ч.л.
- Оливкова олія 50 мл
- Борошно пшеничне 50 г
Для початку підготуємо овочі. Беремо 2 помідори, промиваємо їх під проточною водою, робимо надрізи хрест на хрест і обшпарюємо окропом. Знімаємо шкірку з помідорів і вирізаємо плодоніжку. Ріжемо помідори невеликими кубиками. Нарізані помідори перекладаємо в миску.
Цукіні середнього розміру так само миємо, за бажанням очищаємо (можна не чистити) і ріжемо невеликими кубиками.
Головку цибулі і дві головки часнику очищаємо і так само ріжемо кубиками. Для барвистості можна взяти червону цибулю. Всі інгредієнти складаємо в різні миски.

Пучок петрушки дрібно шаткуємо і складаємо так само в окрему тарілку.

Беремо філе риби (якщо у вас товсті шматки, то краще розрізати навпіл) укладаємо в миску, солимо і перчимо за смаком (НЕ пересолити, тому що сіль буде ще в овочах) промащуючи рибу з усіх боків. Беремо половинку лимона і видавлюємо його сік на рибу, занадто багато соку не потрібно. Залишаємо рибу в мисці на 5-7 хвилин, для того що б вона просочилася спеціями і соком.

Поки риба настоюється, ставимо на плиту сковороду, розігріваємо на сильному вогні. У сковороду наливаємо оливкову олію. У миску насипаємо борошно і обвалюємо у ній філе риби. Як сковорода розігріється, зменшити вогонь до середнього рівня. Філе в борошні викладаємо на сковороду і обсмажуємо з двох сторін (2-3 хвилини з кожного боку) до золотистої скоринки. Готовність риби можна перевірити виделкою, якщо зубці вилки входять легко і з місця проколу НЕ сочитися сік, риба готова. Смажену рибу викладаємо на тарілку і накриваємо зверху другою тарілкою, що б риба сильно не охолола.

У цю ж сковороду, де смажилася риба кладемо цукіні і обсмажуємо до золотистого кольору (3-2 хвилини).

Як цукіні покриється золотистою скоринкою, кладемо в сковороду цибулю, обсмажуємо 2-3 хвилини.

Коли цибуля стане прозорою і почне трішки покриватися золотистою скіркою, додаємо помідори і тушкуємо все протягом 5 хвилин, постійно помішуючи. Помідори пустять сік, що дозволить іншим овочам тушитися і дійти до готовності.

Як овочі будуть готові (ложка повинна вільно входити в м’якоть овочів) додаємо до них весь часник, сіль і перець за смаком. Все перемішуємо і тушкуємо 1 хвилину. Овочі готові.

Смажене філе риби подаємо теплим, під гарячими овочами. Зверху посипати зеленню петрушки (так само за смаком можна посипати тертим пармезаном). Подається як самостійне блюдо або з гарніром (пюре, відварний рис).
Приємного апетиту!
Leave a Reply