Хек – рецепти приготування

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...
Хек – рецепты приготовления 1

Хек, рецепт приготування якого ми розглянемо, є багатим джерелом білків, мікроелементів і вітамінів, ненасичених жирних кислот. Хек корисний для щитовидної залози, нервової системи, шкіри та слизових, ШКТ. Цей продукт є прекрасним антиоксидантом і регулює рівень цукру в крові. Навіть невеликі порції цієї корисної риби здатні наситити організм необхідною кількістю Омега-3 – жирною кислотою, яка здатна нормалізувати діяльність серцево-судинної і нервової системи.
Рецепт приготування хека з Ла-Гальєга з іспанської кухні простий і доступний, з ним впорається будь-яка господиня. Раба виходить соковитою, ніжною і дуже смачною. Таке блюдо стане відмінним варіантом для обіду або сімейної вечері.

Інгредієнти:

  • хек 1 шт.
  • цибуля 2 шт.
  • часник 6 зубчиків
  • Ковбаски чорізо 1 шт.
  • солодкий перець 1 шт.
  • картопля 900 г.
  • оливкова олія 50 мл.
  • біле сухе вино 85 г.
  • води 300 мл.
  • паприка 2 ч.л.
  • сіль за смаком
  • чорний мелений перець за смаком

Інформація:
Час приготування: більше години
Кількість порцій: 3-4
Місце готування: Духовка
Кухня: Іспанська кухня
Приготування:

hek-recepti1
Розігріваю в сковорідці оливкову олію і викладаю в неї порізаний часник і цибулю. Обсмажую до м’якості і додаю паприку. Продовжую обсмажувати ще 2-3 хвилини.
hek-recepti2
Ріжу на часточки по 0,5 см ковбасу чорізо. Солодкий перець нарізаю тонкими кільцями. Ковбасу і перець додаю в сковорідку. Ковбасу чоризо можна замінити беконом або грудинкою.
hek-recepti3


Очищаю картоплю і ріжу її на часточки, солю і перчу. Додаю вино і воду і протушковую на невеликому вогні близько 15 хвилин поки картопля не стане готовою на 2/3.
hek-recepti4
Рибу нарізаю на стейки і приправляю за смаком. Викладаю на картоплю.
hek-recepti5
Накриваю кришкою і тушу 15 хвилин до готовності. Викладаю блюдо на порційні тарілки і подаю на стіл.
hek-recepti
Смачного вам і вашим близьким!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.