Думаєте що б ще такого приготувати смачненького і корисного з цвітної капусти? Цвітна капуста з сиром – ось ідеальний варіант для сімейної вечері або обіду. Навіть діти із задоволенням їдять капусту, приготовлену таким чином, адже від хрусткої сирної скоринки так складно відмовитися.
- Капуста цвітна 1 качан
- Яйця курячі 3 штуки
- Молоко 1/2 склянки
- Сир твердий 150 грам
- Сіль за смаком
- Перець за смаком
Цвітну капусту розберіть на суцвіття і промийте, виклавши в друшляк. Темні цятки потрібно обов’язково зрізати. Після миття перекладіть капусту в каструлю, залийте водою, злегка підсоліть, доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і варіть 7-9 хвилин. Після чого виловіть суцвіття шумівкою і помістіть їх в друшляк, щоб позбавиться від зайвої вологи.
Сир подрібніть за допомогою середньої терки і поки що відкладіть. Важливо знати, що для того, щоб сир ковзав по тертці легше, потрібно змочити її в холодній воді перед початком готування.
Збийте міксером в окремій мисці яйця з молоком, додавши спеції. Збивайте до утворення легкої піни. Після чого додайте тертий сир і як слід перемішайте столовою ложкою, не використовуючи міксер.
У форму викладіть відварені суцвіття цвітної капусти і залийте її збитою сумішшю молока, яйця і сиру. Розігрійте духовку до 180 градусів і помістіть туди форму з сирою поки ще стравою. Запікайте 20-30 хвилин. Зверху повинна з’явиться апетитна скоринка. Готову страву з обережністю вийміть з духовки і дайте трохи охолонути, буквально п’ять хвилин, після чого переходите до подачі.
Цвітну капусту з сиром подавайте, як кажуть прямо з печі, поки тільки що приготовлена страва не встигла охолонути. При необхідності підігрійте її в духовці або мікрохвильовій печі. Ніякого додаткового гарніру не потрібно, краще подайте на додаток улюблений вами і вашою сім’єю соус і насолоджуйтеся трапезою.
– Так само можна запекти цвітну капусту, додавши перед заливкою тонкі кружальця томатів.
– Дуже добре з цим блюдом поєднується домашній майонез зі шматочками часнику.
– Для любителів м’ясних страв, ви можете додати сюди фарш, але тоді потрібно трохи збільшити час готування.
Смачного!