Ніщо нове нам не чуже, правда? Ось ви пробували рис з лимоном? Якщо ні – то давайте спробуємо і привнесемо трошки новизни в повсякденне життя. Тим більше що це дуже смачно і вишукано. Не вірите? Так перевірте. А я допоможу.
Інгредієнти на 4-6 порцій:
- 1 середня цибулина
- 2 зубчики часнику
- 200 г сухого довгозернистого рису
- 450 мл курячого бульйону або води
- сіль за смаком
- 300 г печериць
- невеликий пучок петрушки
- цедра 1 лимона
Приготування:
Дрібно рубаємо цибулю і часник.
У сотейнику на середньому вогні розігріваємо 2 ст.л. рослинного або топленого вершкового масла. Кладемо цибулю з часником і смажимо, помішуючи, 3-4 хвилини.
Додаємо рис і смажимо, помішуючи, 1 хвилину. Масло має покрити всі рисинки.
Вливаємо воду, додаємо сіль. Доводимо до кипіння і варимо на мінімальному вогні під кришкою до готовності рису (близько 30 хвилин).
Тим часом нарізаємо гриби і обсмажуємо їх на середньо сильному вогні на олії до м’яко-хрусткого стану.
До готового рису додаємо гриби, натерту цедру, дрібно нарубану зелень петрушки.
Перемішуємо, даємо постояти під кришкою 5 хвилин. Подаємо.
Смачного!
P.S. Якщо грибів взяти трохи більше, то цей рис можна подавати як самостійне блюдо.