Цитрусовий рис з печерицями

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Ніщо нове нам не чуже, правда? Ось ви пробували рис з лимоном? Якщо ні – то давайте спробуємо і привнесемо трошки новизни в повсякденне життя. Тим більше що це дуже смачно і вишукано. Не вірите? Так перевірте. А я допоможу.

Інгредієнти на 4-6 порцій:

  • 1 середня цибулина
  • 2 зубчики часнику
  • 200 г сухого довгозернистого рису
  • 450 мл курячого бульйону або води
  • сіль за смаком
  • 300 г печериць
  • невеликий пучок петрушки
  • цедра 1 лимона

 

citrusovyi-ris-s-shampinionami-1

Приготування:

Дрібно рубаємо цибулю і часник.

У сотейнику на середньому вогні розігріваємо 2 ст.л. рослинного або топленого вершкового масла. Кладемо цибулю з часником і смажимо, помішуючи, 3-4 хвилини.

pasta-s-kuricei-i-tomatnym-sousom-2

Додаємо рис і смажимо, помішуючи, 1 хвилину. Масло має покрити всі рисинки.

citrusovyi-ris-s-shampinionami-2

Вливаємо воду, додаємо сіль. Доводимо до кипіння і варимо на мінімальному вогні під кришкою до готовності рису (близько 30 хвилин).

Тим часом нарізаємо гриби і обсмажуємо їх на середньо сильному вогні на олії до м’яко-хрусткого стану.

citrusovyi-ris-s-shampinionami-3

До готового рису додаємо гриби, натерту цедру, дрібно нарубану зелень петрушки.

citrusovyi-ris-s-shampinionami-4

Перемішуємо, даємо постояти під кришкою 5 хвилин. Подаємо.

citrusovyi-ris-s-shampinionami

Смачного!

P.S. Якщо грибів взяти трохи більше, то цей рис можна подавати як самостійне блюдо.

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!