Цитрусовий рис з печерицями

» » Цитрусовий рис з печерицями
Цитрусовий рис з печерицями

Ніщо нове нам не чуже, правда? Ось ви пробували рис з лимоном? Якщо ні – то давайте спробуємо і привнесемо трошки новизни в повсякденне життя. Тим більше що це дуже смачно і вишукано. Не вірите? Так перевірте. А я допоможу.

Інгредієнти на 4-6 порцій:

  • 1 середня цибулина
  • 2 зубчики часнику
  • 200 г сухого довгозернистого рису
  • 450 мл курячого бульйону або води
  • сіль за смаком
  • 300 г печериць
  • невеликий пучок петрушки
  • цедра 1 лимона

 

Цитрусовий рис з печерицями

Приготування:

Дрібно рубаємо цибулю і часник.

У сотейнику на середньому вогні розігріваємо 2 ст.л. рослинного або топленого вершкового масла. Кладемо цибулю з часником і смажимо, помішуючи, 3-4 хвилини.

Цитрусовий рис з печерицями

Додаємо рис і смажимо, помішуючи, 1 хвилину. Масло має покрити всі рисинки.

Цитрусовий рис з печерицями

Вливаємо воду, додаємо сіль. Доводимо до кипіння і варимо на мінімальному вогні під кришкою до готовності рису (близько 30 хвилин).

Тим часом нарізаємо гриби і обсмажуємо їх на середньо сильному вогні на олії до м’яко-хрусткого стану.

Цитрусовий рис з печерицями

До готового рису додаємо гриби, натерту цедру, дрібно нарубану зелень петрушки.

Цитрусовий рис з печерицями

Перемішуємо, даємо постояти під кришкою 5 хвилин. Подаємо.

Цитрусовий рис з печерицями

Смачного!

P.S. Якщо грибів взяти трохи більше, то цей рис можна подавати як самостійне блюдо.

Цитрусовий рис з печерицями обновлено: Лютий 3, 2017 автором: Олеся
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика