
Одне з найпростіших страв, які можна приготувати в поспіху – це куряче каррі або варіації на його тесу. За наявності відповідних інгредієнтів, звичайно ж. Я з радістю експлуатую цю тему, коли видається можливість.
Сьогодні у мене для вас – ще один варіант червоного тайського каррі – все на тій же лінивій пасті з баночки. Кожен раз їм і радію – не натішуся. На цей раз для більшої “вагомості” я додала в блюдо солодкий перець і горіхи кешью.
Інгредієнти на 4-6 порцій:
- 4 курячих філе, близько 200 г кожне
- 1 середня цибулина
- 1 солодкий перець
- 2 зубчики часнику
- 100 г червоної пасти каррі
- 400 мл кокосового молока
- 400 г томатів у власному соку
- сіль за смаком
- 100 г кешью
- 2-3 гілочки базиліка
Філе нарізаємо на невеликі шматочки. Перець нарізаємо кубиками, цибулю і часник дрібно рубаємо.
У сотейнику на сильному вогні розігріваємо 2 ст.л. рослинного масла. У декілька заходів обсмажуємо шматочки філе.
Перекладаємо на тарілку.
Зменшуємо вогонь до середнього, кладемо в сотейник перець і цибулю. Смажимо, помішуючи, 5 хвилин. Додаємо часник і смажимо 1 хвилину.
Додаємо пасту каррі і смажимо, помішуючи, ще 1 хвилину.

Вливаємо кокосове молоко і розім’яті томати разом із соком. Перемішуємо, солимо за смаком.
Повертаємо в сковороду курку, тушкуємо під кришкою на маленькому вогні близько 10-15 хвилин.
За 5 хвилин до готовності додаємо кешью.
У готове каррі додаємо нарізаний базилік і даємо постояти під кришкою пару хвилин.
Подаємо з часточкою лайма.
Смачного!
Leave a Reply