
Чилі – це ще одна з моїх улюблених повсякденних страв. Готується нехлопотно, на виході – смачно і пікантно. І за часом не особливо накладно – всього хвилин 40 з усіма підготовчими роботами.
Класичне чилі готується з яловичини і з квасолею. Сьогодні я пропоную вам варіацію на тему – в основі свинина, а квасоля замінює горох нут. Результат чудовий 🙂 Спробуємо?
Інгредієнти на 6 порцій:
- 2 середні цибулини
- 3 зубчики часнику
- 1 ч.л. меленого перцю чилі
- 3 сушених перчика чилі (або 2 свіжих)
- 1 ч.л. меленої зіри
- 1/2 ч.л. меленого коріандру
- 1,2 кг свинячого фаршу
- 2 середніх стиглих помідора
- 400 г томатів у власному соку
- 200 мл курячого або м’ясного бульйону
- 300 г відвареного або консервованого нуту
- сіль і перець за смаком
- червона цибуля і свіжі помідори для подачі
Приготування:
Дрібно рубаємо цибулю, часник і сушений перець.
У сотейнику на середньому вогні розігріваємо 2 ст.л. рослинного масла. Кладемо цибулю і смажимо, помішуючи, 4-5 хвилин. Додаємо часник, гострий перець і спеції.
Смажимо, помішуючи, 1 хвилину. Додаємо м’ясо і смажимо, розбиваючи лопаткою грудочки фаршу, поки м’ясо не втратить рожевий відтінок.
Додаємо нарізані кубиками помідори і розім’яті томати з банки разом з соком.
Вливаємо бульйон, перемішуємо, солимо за смаком. Доводимо до кипіння й тушкуємо на мінімальному вогні під кришкою до м’якості фаршу, близько 25-30 хвилин. За 5 хвилин до готовності додаємо нут.
Посипаємо нарубаною зеленню за смаком, знімаємо з вогню і даємо постояти під кришкою 5 хвилин.
Подаємо.
Смачного!
Leave a Reply