Чилі зі свинини з нутом

» » Чилі зі свинини з нутом
Чилі зі свинини з нутом

Чилі – це ще одна з моїх улюблених повсякденних страв. Готується нехлопотно, на виході – смачно і пікантно. І за часом не особливо накладно – всього хвилин 40 з усіма підготовчими роботами.

Класичне чилі готується з яловичини і з квасолею. Сьогодні я пропоную вам варіацію на тему – в основі свинина, а квасоля замінює горох нут. Результат чудовий 🙂 Спробуємо?

Інгредієнти на 6 порцій:

  • 2 середні цибулини
  • 3 зубчики часнику
  • 1 ч.л. меленого перцю чилі
  • 3 сушених перчика чилі (або 2 свіжих)
  • 1 ч.л. меленої зіри
  • 1/2 ч.л. меленого коріандру
  • 1,2 кг свинячого фаршу
  • 2 середніх стиглих помідора
  • 400 г томатів у власному соку
  • 200 мл курячого або м’ясного бульйону
  • 300 г відвареного або консервованого нуту
  • сіль і перець за смаком
  • червона цибуля і свіжі помідори для подачі

 

Чилі зі свинини з нутом

Приготування:

Дрібно рубаємо цибулю, часник і сушений перець.

У сотейнику на середньому вогні розігріваємо 2 ст.л. рослинного масла. Кладемо цибулю і смажимо, помішуючи, 4-5 хвилин. Додаємо часник, гострий перець і спеції.

Чилі зі свинини з нутом

Смажимо, помішуючи, 1 хвилину. Додаємо м’ясо і смажимо, розбиваючи лопаткою грудочки фаршу, поки м’ясо не втратить рожевий відтінок.

Чилі зі свинини з нутом

Додаємо нарізані кубиками помідори і розім’яті томати з банки разом з соком.

Чилі зі свинини з нутом

Вливаємо бульйон, перемішуємо, солимо за смаком. Доводимо до кипіння й тушкуємо на мінімальному вогні під кришкою до м’якості фаршу, близько 25-30 хвилин. За 5 хвилин до готовності додаємо нут.

Посипаємо нарубаною зеленню за смаком, знімаємо з вогню і даємо постояти під кришкою 5 хвилин.

Подаємо.

Чилі зі свинини з нутом

Смачного!

Чилі зі свинини з нутом обновлено: Лютий 3, 2017 автором: Олеся
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика