Чотири рецепти для зимової вечері

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...
Четыре рецепта для зимнего ужина 3

Сезонність клімату в нашій країні завжди накладає свій відбиток на меню. Взимку нам частіше хочеться чогось ситного, зігріваючого і приправленого ароматними прянощами. Таке вагоме блюдо легко стане “центром загального тяжіння” і збере всю родину за затишним столом.

Тушкована яловичина із зимовими овочами
Інгредієнти:

  • Яловичина 700 г
  • Оливкова олія 1 ст. л.
  • Цибуля 2 шт.
  • Часник 2 зубчики
  • Сухе біле вино 1,25 склянки
  • Томати 2 шт.
  • М’ясний бульйон 3 склянки
  • Картопля 2 шт.
  • Морква 1 шт.
  • Розмарин, чебрець за смаком
  • Сіль, перець за смаком

М’ясо нарізаємо невеликими шматочками, викладаємо в сковороду і обсмажуємо на розігрітій олії, приправляємо сіллю і перцем. Готову яловичину перекладаємо на тарілку.

b1d5a294f1
На тій же сковороді обсмажуємо протягом 3 хвилин дрібно нарізану цибулю, часник, розмарин і чебрець. Додаємо вино і шматочки помідорів. Тушкуємо овочі на повільному вогні приблизно 8 хвилин. Викладаємо назад яловичину, вливаємо бульйон і томимо півтори години на слабкому вогні, періодично помішуючи.
Додаємо крупно порізані картоплю і моркву, варимо на слабкому вогні ще 50 хвилин без кришки. За допомогою шумівки яловичину з овочами розкладаємо по тарілках, а рідину варимо ще 20 хвилин і додаємо до м’яса.

faec68fefd
 Курячий паприкаш
Інгредієнти:

  • Курка 1 шт.
  • Оливкова олія 2 ст. л.
  • Вершкове масло шматочок
  • Цибулина 1 шт.
  • Часник 2-3 зубчики
  • Солодка паприка 1 ст. л.
  • Гостра паприка 1 ст. л.
  • Борошно 1 ст. л.
  • Курячий бульйон 285 мл
  • Петрушка за смаком
  • Болгарський перець 2 шт.
  • Стиглі великі томати 4 шт.
  • Сметана 25 мл.

Спосіб приготування:
Обробляємо курку на шматочки, кожен натираємо сіллю і обсмажуємо до золотистої скоринки на розігрітій суміші вершкового і оливкового масла. М’ясо виймаємо з сотейник, надлишки масла прибираємо за допомогою паперових рушників.
Дрібно ріжемо цибулю і часник, томимо 5-6 хвилин на слабкому вогні на тому ж маслі, що і курку. Додаємо солодку і гостру паприку, потім акуратно вмішуємо  борошно, намагаючись не пережарити суміш. В отриману піджарку вливаємо бульйон. Якщо соус вийде дуже густим, то доливаємо кип’яченої води до отримання потрібної консистенції.
Перекладаємо назад в сковороду шматочки курки і дрібно нашатковану петрушку, доводимо до кипіння на середньому вогні. Потім викладаємо в паприкаш нарізаний смужками червоний болгарський перець. Через 10 хвилин додаємо до м’яса томати і тушкуємо приблизно годину.
Готову страву подаємо гарячою, прикрасивши сметаною і петрушкою.
430a04e948


Болгарський перець, фарширований яловичиною та сиром
Інгредієнти:

  • Крупний зелений перець 4 шт.
  • Сир гауда 8 скибочок
  • Обсмажена яловичина 400 г
  • Печериці 400 г
  • Цибуля 1 шт.
  • Вершкове масло 3 ст. л.
  • Сіль за смаком

Половинки перців викладаємо на деко і запікаємо в духовці, розігрітій до 180 градусів.
У цей час у великій сковороді змішуємо півкільця цибулі, скибочки печериць і вершкове масло. Обсмажуємо овочі на середньому вогні до м’якості грибів. Зливаємо надлишки соку, солимо і додаємо яловичину, порізану дрібними шматочками.
Дістаємо перці з духовки, наповнюємо “чашечки” тертим сиром, потім викладаємо начинку і ще раз посипаємо залишками сиру. Повертаємо блюдо в духовку і запікаємо до тих пір, поки сир не розплавиться.
08a2100e05
Піца на багеті
Інгредієнти:

  • Багет 1 шт
  • Оливкова олія 1 ст. л.
  • Соус для піци 0,5 склянки
  • Моцарелла 1 стакан
  • Шаппіньони за смаком
  • Болгарський перець за смаком
  • Салямі за смаком
  • Сіль, перець за смаком
  • Орегано за смаком

Розігріваємо духовку до 200 градусів.
Розрізаємо багет уздовж і викладаємо половинки на прокладений фольгою деко. Кожен з шматочків хліба злегка промаслюється оливковою олією. Запікаємо 5-6 хвилин або до отримання рум’яного кольору.
Змащуємо багет соусом для піци і посипаємо половиною порції тертого сиру. Потім викладаємо на хліб начинку: скибочки салямі, гриби, шматочки болгарського перцю. Ще раз посипаємо сиром, що залишився і приправляємо сіллю, перцем і орегано. Запікаємо піцу 10-12 хвилин або до тих пір, коли сир не розправиться. Готово!
c3e3d09993
Смачного!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.