
Давно хотіла приготувати шакшуку для блогу, але весь час не доходили руки. Нарешті дійшли.
Шакшука – ідеальний варіант для ситного сніданку. Ця страва досить поширене в Ізраїлі, Марокко та Тунісі. По суті, це яйця, запечені в томатному соусі з овочами. Найпростіший, базовий набір – це томати, цибуля, гострий перець і спеції. Але готувати можна і з іншими овочами – наприклад, солодким перцем, кабачком. Є варіанти Шакшуки, в яку додається сир типу фети. Загалом, поле для творчості є.
Інгредієнти на 1 порцію:
- 1 невелика цибулина
- 1/2 середнього солодкого перцю
- 1 маленький гострий перчик
- 2 зубчики часнику
- 1/2 ч.л. меленої зіри
- 200 г томатів у власному соку
- сіль і цукор за смаком
- 1 ч.л. білого винного або яблучного оцту
- 3 яйця
Приготування:
Дрібно рубаємо цибулю. Перець нарізаємо соломкою. У сковороді на середньому вогні розігріваємо 1 ст.л. рослинного масла. Кладемо цибулю і перець, смажимо, помішуючи, 5 хвилин.
Додаємо дрібно нарубані гострий перець і часник, а також зіру. Смажимо ще 1 хвилину. Додаємо розім’яті томати разом із соком. Тушкуємо без кришки близько 5 хвилин. Додаємо оцет, а також сіль і цукор за смаком.
Вбиваємо в сковороду яйця.
Готуємо на маленькому вогні, поки білок повністю не схопиться – це займе 10-15 хвилин. Як варіант, можна відправити сковороду в розігріту до 200 градусів духовку.
Подаємо з хлібом, лавашем або питою.
Смачного!
Leave a Reply