Шакшука

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Давно хотіла приготувати шакшуку для блогу, але весь час не доходили руки. Нарешті дійшли.

Шакшука – ідеальний варіант для ситного сніданку. Ця страва досить поширене в Ізраїлі, Марокко та Тунісі. По суті, це яйця, запечені в томатному соусі з овочами. Найпростіший, базовий набір – це томати, цибуля, гострий перець і спеції. Але готувати можна і з іншими овочами – наприклад, солодким перцем, кабачком. Є варіанти Шакшуки, в яку додається сир типу фети. Загалом, поле для творчості є.

Інгредієнти на 1 порцію:

  • 1 невелика цибулина
  • 1/2 середнього солодкого перцю
  • 1 маленький гострий перчик
  • 2 зубчики часнику
  • 1/2 ч.л. меленої зіри
  • 200 г томатів у власному соку
  • сіль і цукор за смаком
  • 1 ч.л. білого винного або яблучного оцту
  • 3 яйця

 

shakshuka-1

Приготування:

Дрібно рубаємо цибулю. Перець нарізаємо соломкою. У сковороді на середньому вогні розігріваємо 1 ст.л. рослинного масла. Кладемо цибулю і перець, смажимо, помішуючи, 5 хвилин.

shakshuka-2

Додаємо дрібно нарубані гострий перець і часник, а також зіру. Смажимо ще 1 хвилину. Додаємо розім’яті томати разом із соком. Тушкуємо без кришки близько 5 хвилин. Додаємо оцет, а також сіль і цукор за смаком.

shakshuka-3

Вбиваємо в сковороду яйця.

shakshuka-4

Готуємо на маленькому вогні, поки білок повністю не схопиться – це займе 10-15 хвилин. Як варіант, можна відправити сковороду в розігріту до 200 градусів духовку.

Подаємо з хлібом, лавашем або питою.

shakshuka

Смачного!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.