
Сьогодні хочу показати вам шашлик в східному стилі з типово східним чатні – пряним, кисло-солодким і гострим. Готую я його на домашньому грилі.
- 1 ст.л. зерен коріандру
- 2 ч.л. оливкової олії
- 700 г м’якоті свинини, нарізати кубиками по 4 см
Інжировий чатні:
- 1 червона цибулина, дрібно порубати
- 8-9 шт. сушеного інжиру, крупно порубати
- 350 мл води
- 40 г коричневого цукру
- 2 ст.л. меду
- 2 лаврових листа
- 1 ч.л. чорного перцю горошком, злегка потовкти
- 0,25 ч.л. меленої кориці
- 1 ст.л. бальзамічного оцту
Для чатні : розігріти середній сотейник з маслом , викласти в нього цибулю і готувати 2 хв . до м’якості. Додати інжир , воду , цукор , мед , лавровий лист , перець і корицю. Томити 20 хв . , Щоб рідина випарилася , а суміш загусла. Вмішати бальзаміко , залишити в холодильнику.
Насіння коріандру обсмажити на сухій сковороді до появи аромату . Крупно подрібнити в ступці. Викласти в миску , додати масло , м’ясо і перемішати , накрити плівкою , залишити в холодильнику на 4-16 год.
Нанизати м’ясо на палички , розігріти гриль , посолити м’ясо. Готувати , періодично перевертаючи 10-12 хв. Подати з чатні .
Смачного!
Leave a Reply