Шашлик з баранини в апельсиновому маринаді

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...
Шашлык из баранины в апельсиновом маринаде

Шашлик з баранини – дуже соковитий , а апетитний аромат цього м’яса , добре прожареного на вугіллі , неможливо сплутати з будь-яким іншим видом шашлику.

Існує величезна кількість варіантів приготування шашлику з баранини. Це і найпростіший – свіжий шматочок баранячої шийки , присипаний злегка сіллю і обсмажений над вугіллям , і шашлики з самими незвичайними маринадами , соусами і спеціями.

За класичним рецептом м’ясо маринують в соку цибулі та лимона , по інших рецептами обов’язково використовують в маринаді сухе вино і м’яту. Використання спецій в маринаді також дуже важливо , вони відмінно відтіняють смак баранини.

Взагалі приготування маринаду є одним з найважливіших підготовчих процесів в приготуванні шашлику. Саме від маринаду і залежить кінцевий смак готового шашлику – аромат м’яса , його м’якість і соковитість.

Пропоную приготувати шашлик з баранини в апельсиновому маринаді !

Дуже важливо вибрати правильно м’ясо для шашлику. Кращим варіантом буде м’ясо молочного ягняти віком до двох місяців , його м’ясо дуже ніжне. Але таке м’ясо можна придбати тільки ранньою весною , а в інший час можливо придбати м’ясо молодих баранчиків віком до одного року. Така баранина відрізняється білим , пружним жиром і має червоний відтінок. А у старих баранів м’ясо жорстке і жилаве , має більш темний колір , жовтий жир і не дуже підходить для приготування шашлику. Вибираючи м’ясо баранчика , обов’язково понюхайте його . Свіже м’ясо має приємний , солодкуватий запах. Від м’яса з неприємним запахом краще відмовитися.

Отже, почнемо приготування нашого шашлику !

Підготовка: 30 хвилин
Приготування: 30 хвилин
Додатковий час на замочування : 1:00
Загальний час приготування: 2:00
Кількість порцій: 8

Щоб приготувати шашлик з баранини в апельсиновому маринаді , вам знадобиться:

  • баранина – 1 кг
  • коріандр – 1 1 /3 ст. ( 100 г насіння )
  • сік апельсиновий – 1 л
  • лікер апельсиновий – 2 /3 ст.
  • перець зелений чилі – 1 стручок
  • апельсини – 6 шт.

для прикраси:

  • кінза свіжа – 1 пучок

Як приготувати шашлик з баранини в апельсиновому маринаді :

1 . Для нашого шашлику знадобиться баранина нежирна . Нарізаємо м’ясо кубиками і кладемо у велику емальовану миску.
2 . Насіння коріандру подрібнюємо в ступці товкачиком , натираємо ними баранину.
3 . Додаємо в миску з м’ясом апельсиновий сік і апельсиновий лікер (можна Куантро , наприклад) .
4 . Перець чилі подрібнюємо , відправляємо також до м’яса.
5 . Апельсини очищаємо від шкірки , поділяємо на часточки і нарізаємо невеликими шматочками. Відправляємо до м’яса.
6 . Миску з м’ясом накриваємо кришкою і відправляємо в холодильник на добу. Кожні 2-3 години перемішуємо м’ясо в мисці.
7 . Розігріваємо гриль на середньому вогні.
8 . Виймаємо миску з маринованим м’ясом з холодильника і дістаємо шматочки баранини і апельсина з маринаду , сам маринад переливаємо в невелику каструлю і відставляємо поки в сторонку .
9 . Шматочки баранини нанизуємо на шампур , чергуючи з шматочками апельсина. При цьому нанизування на шампур починаємо і закінчуємо шматочком апельсина.
10 . Каструлю з маринадом поміщаємо на гриль і доводимо до кипіння. Маринад продовжуємо кип’ятити до тих пір, поки ми не отримаємо липкий , але рідкий соус.
11 . Коли закипить маринад , викладаємо шампури з шашликом на гриль. Обсмажуємо м’ясо повільно до тих пір , поки воно не обвуглиться і не прожариться за вашим смаком .
12 . Готовий шашлик викладаємо на гаряче блюдо і накриваємо кришкою на 5 хвилин.
13 . Подаємо шашлик з апельсиновим соусом і прикрашаємо гілочками свіжої кінзи.

410_01_05_2013_1855

Приємного апетиту!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.