Шашлик свинячий в йогуртово-шафрановому маринаді

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...
Шашлык свиной в йогуртово-шафрановом маринаде

Слово « йогурт » має турецьке походження і дослівно перекладається з цієї мови як « згущений ». Батьківщиною ж цього продукту , по найпоширенішим версіями його походження , вважається Балканський півострів , а якщо бути зовсім точним , то Стародавня Фракія . Так , згідно з однією з легенд , саме стародавні фракійці стали першими що виготовляли продукт , що дуже нагадував йогурт. Займаючись розведенням овець , вони помітили , що прокисше овече молоко зберігається набагато довше , ніж свіже , тому вони і стали змішувати свіжий продукт із закваскою з кислого молока і , таким чином , подарували світові перший йогурт.

У Європі ж даний продукт придбав популярність завдяки хвороби живота , з якою ніяк не міг впоратися французький король Людовик XI . Один лікар з Константинополя приніс йому продукт , який виявився балканським йогуртом. Король же , будучи вельми вдячним за лікування його хвороби , розповсюдив інформацію про те , що цей продукт врятував йому життя !

Тому давайте і ми сьогодні спробуємо використовувати цей не тільки корисний , але й смачний продукт для приготування дійсно смачного і дуже оригінального блюда – найніжнішого шашлику зі свинини із запашним шафраном !

Щоб приготувати шашлик свинячий в йогуртово – шафрановому маринаді , вам знадобиться:

  • свинина (м’якоть) – 2 кг
  • печені овочі
  • томатний соус

для маринаду:

  • несолодкий йогурт – 1 ст.
  • ріпчаста цибуля – 6 шт.
  • часник – 4 зуб.
  • лимон – 1 шт.
  • шафран – щіпка
  • чорний мелений перець
  • сіль
  • тепла вода – 1 ст. л .

Як приготувати шашлик свинячий в йогуртово – шафрановому маринаді :

1 . Насамперед необхідно підготувати м’ясо. Для цього промиваємо свинину під проточною водою , а потім нарізаємо її приблизно однаковими порційними шматочками (середнього розміру). При бажанні ви також можете зрізати весь зайвий жир , прожилки і т. п. Тепер перекладаємо м’ясо в зручну велику емальовану каструлю , натираємо його сіллю і перцем і поки відставляємо в сторонку .
2 . Замочуємо в теплій воді щіпку шафрану , залишаємо його в такому вигляді приблизно хвилин на 15. В цей час очищаємо ріпчасту цибулю , як слід промиваємо його , а потім нарізаємо великими кільцями. Слідом очищаємо і часник і дуже-дуже дрібно подрібнюємо його ножем ( або ви можете просто натерти його на дрібній тертці або ж пропустити через часниковий прес ) .
3 . Викладаємо цибулю з часником до м’яса , сюди ж додаємо стакан йогурту , а також раніше замочений шафран. Дуже добре все перемішуємо , злегка приминаючи цибулю , щоб та пустила сік ( однак робимо це обережно , щоб цибульні кільця не порвалися ) .
Далі видавлюємо в м’ясо сік одного лимона , ще раз перемішуємо все. Закриваємо каструлю кришкою , а потім відправляємо свинину в маринаді на кілька годин у холодильник ( приблизно годин на 6-7 , а краще , якщо на ніч).
4 . Після закінчення зазначеного часу дістаємо м’ясо з холодильника , обережно нанизуємо його на металеві шампури і відправляємо смажитися над добре розжареним вугіллям на мангал або ж на гриль. Стежимо за тим , щоб свинина встигла прожаритися з усіх боків рівномірно.

Як тільки шашлики придбають красиву рум’яну корочку , знімаємо їх з жару і відразу ж подаємо до столу на красивому великому блюді , прикрашеному листям салату , свіжими або печеними овочами і зеленню з любимим томатним соусом !

А ще ви можете застелити блюдо тонким вірменським лавашем і подавати шашлики на ньому. Тоді він просочиться їх соком і буде дуже смачним!

410_01_05_2013_1945

Приємного всім апетиту!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.