
Свиняча вирізка – ідеальний варіант для приготування шніцелів : при мінімальному відбиванні ( виключно в цілях стоншування ) вони виходять м’якими і ніжними. Якщо їх не пересушити , звичайно. Сам по собі шніцель – річ нейтральна , і тому вимагає соусу. Я пропоную подати їх з тартаром – соусом на основі майонезу з каперсами , цибулею і маринованими корнішонами .
Гарнір – картопляне пюре або картопляний салат. Як варіант – щось на основі рису.
Інгредієнти на 6 порцій:
- 2-3 свинячі вирізки ( близько 1-1,2 кг у сумі)
- 2-3 яйця
- 4 ст.л. борошна
- 1 стакан панірувальних сухарів (приблизно 150 г)
- сіль і перець за смаком
- соус тартар
Зачищаємо вирізку від жиру і плівок. Нарізаємо на шматочки приблизно по 100 г вагою.
Кладемо шматки між шарами харчової плівки.
Відбиваємо качалкою до товщини приблизно 4-5 мм.
Солимо й перчимо. Паніруємо в борошні, потім умочуємо в збиті виделкою яйця, потім паніруємо в сухарях.

У сотейнику на середньому вогні розігріваємо стільки рослинного масла, щоб шніцелі в ньому плавали. Опускаємо в нього шніцелі обсмажуємо до готовності і золотистої скоринки, по 5 хвилин з кожного боку.

Перекладаємо на паперові рушники, щоб ввібрати зайвий жир.
Подаємо з соусом і гарніром. Я додала ще й зелене масло (рецепт пізніше).

Смвчного!
Leave a Reply