Шніцель зі свинячої вирізки з соусом тартар

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Свиняча вирізка – ідеальний варіант для приготування шніцелів : при мінімальному відбиванні ( виключно в цілях стоншування ) вони виходять м’якими і ніжними. Якщо їх не пересушити , звичайно. Сам по собі шніцель – річ нейтральна , і тому вимагає соусу. Я пропоную подати їх з тартаром – соусом на основі майонезу з каперсами , цибулею і маринованими корнішонами .

Гарнір – картопляне пюре або картопляний салат. Як варіант – щось на основі рису.
Інгредієнти на 6 порцій:

  • 2-3 свинячі вирізки ( близько 1-1,2 кг у сумі)
  • 2-3 яйця
  • 4 ст.л. борошна
  • 1 стакан панірувальних сухарів (приблизно 150 г)
  • сіль і перець за смаком
  • соус тартар

shnicel-iz-svinoi-vyrezki-1
Зачищаємо вирізку від жиру і плівок. Нарізаємо на шматочки приблизно по 100 г вагою.
Кладемо шматки між шарами харчової плівки.
shnicel-iz-svinoi-vyrezki-2
Відбиваємо качалкою до товщини приблизно 4-5 мм.
shnicel-iz-svinoi-vyrezki-3


Солимо й перчимо. Паніруємо в борошні, потім умочуємо в збиті виделкою яйця, потім паніруємо в сухарях.
shnicel-iz-svinoi-vyrezki-4
У сотейнику на середньому вогні розігріваємо стільки рослинного масла, щоб шніцелі в ньому плавали. Опускаємо в нього шніцелі обсмажуємо до готовності і золотистої скоринки, по 5 хвилин з кожного боку.
shnicel-iz-svinoi-vyrezki-5
Перекладаємо на паперові рушники, щоб ввібрати зайвий жир.
Подаємо з соусом і гарніром. Я додала ще й зелене масло (рецепт пізніше).
shnicel-iz-svinoi-vyrezki
Смвчного!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.