Шоколадно-горіхова гранола

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...
Шоколадно-ореховая гранола

Тема сніданків і здорового перекусу завжди була і залишається актуальною , особливо це стосується тих , хто піклується про своє здоров’я і стежить за своєю фігурою. Адже яєчню , бутерброди , каші можна замінити чимось більш оригінальним і не менш смачним і корисним. Наприклад , приготувавши гранола , дуже корисну , з пряним смаком меду і спецій , що заряджає нас енергією на цілий день!
Що ж являє собою гранола ? Це злакова суміш , до складу якої можуть входити розпущене жито , овес , пшениця , рис. Суміш можна перемішувати , щоб домогтися розсипчастої консистенції, що нагадує сухі сніданки. Можна також в суміш додавати сухофрукти – цукати , фініки , родзинки , різні горіхи.
Гранола не вимагає додаткової теплової обробки , тому її зручно брати в дорогу , в похід. Достатньо лише залити суміш молоком , йогуртом , кефіром , соком або морсом – і страва готова.
Гранола хороша в поєднанні з медом , бананами , полуницею , малиною , яблуками. Також вона використовується для посипання різної випічки , наприклад , булочок , кексів , бісквітів , тістечок.
Як вже було сказано , гранола – неймовірно корисний продукт. Вона сприяє поліпшенню травлення , очищенню кишечника , а також усуває підліткові дефекти шкіри , що виникають через неправильне харчування . Корисна гранола абсолютно всім , особливо дітям і людям похилого віку.
Зупинимося докладніше , в чому ж користь гранола :
гранола багата вітамінами і клітковиною ;
гранола не містить трансжири і штучні консерванти ;
у складі гранола не міститься надлишку цукру ;
гранола – продукт , легкий для травлення і поліпшує обмін речовин;
завдяки щадящій термічній обробці зберігається все корисне в продуктах ;
процес приготування гранола займає мінімум часу і приносить максимум користі.
Пропоную дуже швидкий і простий варіант приготування шоколадно- горіхової гранола – без випікання !
Щоб приготувати шоколадно- горіхову гранола , вам знадобиться:

  • рис повітряний – 1 ½ ст.
  • вівсяні пластівці геркулес – 1 ½ ст.
  • масло вершкове несолоне розм’якшене – 2 ст.л.
  • мед – ¼ ст.
  • масло арахісове – 2 ст.л.
  • шоколад чорний – 100 г

Як приготувати шоколадно- горіхову гранола на сніданок:
1 . Беремо миску , змішуємо в ній повітряний рис з вівсяними пластівцями . Відставляємо поки в сторону.
2 . Потім в окремій каструльці змішуємо вершкове масло , арахісове масло і мед. Відправляємо каструлю на повільний вогонь і нагріваємо , постійно помішуючи. Тримаємо на вогні до тих пір , поки маса не стане однорідною і текучою , близько 3-5 хвилин. Потім знімаємо каструлю з вогню і даємо охолонути протягом декількох хвилин.
3 . Далі виливаємо приготовлену масу з арахісового масла в миску з вівсяними пластівцями і повітряним рисом і ретельно перемішуємо до однорідного стану.
4 . Тепер візьміть підходящу ( прямокутну ) форму для нашого блюда. Я брала форму розміром 20х30 сантиметрів. Викладаємо суміш у підготовлену форму і посипаємо зверху подрібненим шоколадом.
5 . Відправляємо гранола в холодильник , як мінімум на півгодини або до повного охолодження.
6 . Потім дістаємо з холодильника і нарізаємо на 16 шматочків ( квадратиків або прямокутників ) .
Щоколадно – горіхова гранола готова! Зберігати в холодильнику можна не більше 1 тижня.

236_02_09_2013_17jpg
Приємного апетиту!
Кількість порцій: 16
Час приготування: 15 хвилин
 

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.