
Я дуже давно і довго збиралася приготувати штрудель з куркою і грибами. Але чомусь весь час не складалося. Але ось цей день настав. І я можу з чистою совістю сказати, що цей штрудель – просто чудовий 🙂 Вкрай рекомендую його до приготування. Він піде і як гаряча закуска і навіть як основне блюдо – просто доповніть його салатом або просто свіжими овочами.
Як на мене, то тут і соусу ніякого особливо не потрібно – начинка дуже соковита і самодостатня.
Інгредієнти для штруделя з куркою і грибами на 6-8 порцій:
Для тіста:
- 260 г борошна + ще трохи для вимішування
- 1 яйце
- 2 ст.л. рослинного масла
- дрібка солі
- 120 мл води кімнатної температури
Для начинки:
- 1 кг філе курячих стегон (без шкіри і кісток)
- 250 г печериць
- 150 г твердого сиру типу “російського”
- 3 зубчики часнику
- невеликий пучок петрушки
- 4 ст.л. панірувальних сухарів
- сіль і перець за смаком
Приготування штруделя з куркою і грибами:
Готуємо тісто. У миску просіваємо борошно, солимо, в центрі робимо поглиблення. Вливаємо олію і воду, додаємо яйце. Замішуємо однорідне тісто.
Насипаємо на чистий стіл близько 1 ст.л. борошна, кладемо тісто і починаємо місити. Місимо усередині, поки тісто не стане м’яким, еластичним і абсолютно не липким.
ТІСТО НЕ ПОВИННО БУТИ ЗАНАДТО КРУТИМ!
Кладемо його в мисочку, накриваємо харчовою плівкою і прибираємо в холодильник на 30 хвилин.
Готуємо начинку. Курятину нарізаємо на невеликі шматочки. Печериці ріжемо пластинками. Сир тремо на крупній тертці. Часник і петрушку дрібно рубаємо.
У сковороді на сильному вогні розігріваємо 2 ст.л. рослинного масла. У кілька партій обсмажуємо курятину, по 1-2 хвилини на партію. Перекладаємо в миску.
У тій же сковороді обсмажуємо до м’якості гриби. Кладемо в миску до курки, додаємо інші інгредієнти для начинки, крім 2 ст.л. панірувальних сухарів, солимо і перчимо. Перемішуємо.
Далі потрібно розтягнути тісто.
На стіл кладемо лляний рушник і присипаємо його борошном. У центр кладемо тісто і починаємо розгортати його качалкою під розміри рушника (це приблизно 50 * 70). Як тільки довше розгортати стане неможливо – відкладаємо в торону качалку і починаємо витягати тісто руками. Якщо тісто замішане правильно – воно буде дуже добре тягнутися. Тому не бійтеся, але все ж не робіть надмірно різких рухів.
Добре витягнуте тісто має бути дуууже тонким.
Розташовуємо прямокутник тіста довгою стороною до себе. Посипаємо тісто сухарями, залишивши чистими по парі сантиметрів зверху і знизу і близько 20 см справа.
Поверх сухарів кладемо начинку.
Піднімаємо край рушника і скручуємо рулет у напрямку до тої сторони тіста, яку ми залишили вільною. Рулет сам скотиться і згорнеться 🙂
Краї рулету защипуємо. Перекладаємо штрудель на застелений пергаментом деко.
Змащуємо розтопленим вершковим маслом. Відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку на 35 хвилин.
Готовий штрудель виймаємо з духовки, даємо постояти 10 хвилин, потім нарізаємо на порційні шматки і подаємо.
Смачного!
Leave a Reply