Штрудель з куркою і грибами

» » Штрудель з куркою і грибами
Штрудель з куркою і грибами

Я дуже давно і довго збиралася приготувати штрудель з куркою і грибами. Але чомусь весь час не складалося. Але ось цей день настав. І я можу з чистою совістю сказати, що цей штрудель – просто чудовий 🙂 Вкрай рекомендую його до приготування. Він піде і як гаряча закуска і навіть як основне блюдо – просто доповніть його салатом або просто свіжими овочами.

Як на мене, то тут і соусу ніякого особливо не потрібно – начинка дуже соковита і самодостатня.

Інгредієнти для штруделя з куркою і грибами на 6-8 порцій:

Для тіста:

  • 260 г борошна + ще трохи для вимішування
  • 1 яйце
  • 2 ст.л. рослинного масла
  • дрібка солі
  • 120 мл води кімнатної температури

Для начинки:

  • 1 кг філе курячих стегон (без шкіри і кісток)
  • 250 г печериць
  • 150 г твердого сиру типу “російського”
  • 3 зубчики часнику
  • невеликий пучок петрушки
  • 4 ст.л. панірувальних сухарів
  • сіль і перець за смаком

 

Штрудель з куркою і грибами

Приготування штруделя з куркою і грибами:

Готуємо тісто. У миску просіваємо борошно, солимо, в центрі робимо поглиблення. Вливаємо олію і воду, додаємо яйце. Замішуємо однорідне тісто.

Насипаємо на чистий стіл близько 1 ст.л. борошна, кладемо тісто і починаємо місити. Місимо усередині, поки тісто не стане м’яким, еластичним і абсолютно не липким.

Штрудель з куркою і грибами

ТІСТО НЕ ПОВИННО БУТИ ЗАНАДТО КРУТИМ!

Кладемо його в мисочку, накриваємо харчовою плівкою і прибираємо в холодильник на 30 хвилин.

Готуємо начинку. Курятину нарізаємо на невеликі шматочки. Печериці ріжемо пластинками. Сир тремо на крупній тертці. Часник і петрушку дрібно рубаємо.

У сковороді на сильному вогні розігріваємо 2 ст.л. рослинного масла. У кілька партій обсмажуємо курятину, по 1-2 хвилини на партію. Перекладаємо в миску.

Штрудель з куркою і грибами

У тій же сковороді обсмажуємо до м’якості гриби. Кладемо в миску до курки, додаємо інші інгредієнти для начинки, крім 2 ст.л. панірувальних сухарів, солимо і перчимо. Перемішуємо.

Штрудель з куркою і грибами

Далі потрібно розтягнути тісто.

На стіл кладемо лляний рушник і присипаємо його борошном. У центр кладемо тісто і починаємо розгортати його качалкою під розміри рушника (це приблизно 50 * 70). Як тільки довше розгортати стане неможливо – відкладаємо в торону качалку і починаємо витягати тісто руками. Якщо тісто замішане правильно – воно буде дуже добре тягнутися. Тому не бійтеся, але все ж не робіть надмірно різких рухів.

Добре витягнуте тісто має бути дуууже тонким.

Розташовуємо прямокутник тіста довгою стороною до себе. Посипаємо тісто сухарями, залишивши чистими по парі сантиметрів зверху і знизу і близько 20 см справа.

Штрудель з куркою і грибами

Поверх сухарів кладемо начинку.

Штрудель з куркою і грибами

Піднімаємо край рушника і скручуємо рулет у напрямку до тої сторони тіста, яку ми залишили вільною. Рулет сам скотиться і згорнеться 🙂

Краї рулету защипуємо. Перекладаємо штрудель на застелений пергаментом деко.

Штрудель з куркою і грибами

Змащуємо розтопленим вершковим маслом. Відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку на 35 хвилин.

Готовий штрудель виймаємо з духовки, даємо постояти 10 хвилин, потім нарізаємо на порційні шматки і подаємо.

Штрудель з куркою і грибами

Смачного!

Штрудель з куркою і грибами обновлено: Січень 27, 2017 автором: Олеся
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (3 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика