Штрудель з лососем і шпинатом

» » Штрудель з лососем і шпинатом
Штрудель з лососем і шпинатом

Не відкладаючи в довгий ящик, даю рецепт ще одного дуже смачного штруделя, який я готувала минулого тижня. Ідею нахабно підчепила в пекарні “Львівські пляцки” на травневих канікулах. У них шалено смачні штруделі – в тому числі і несолодкі.
Такий штрудель при правильному порціонування відмінно йде в якості основної страви – доповнюємо його сметанним соусом і салатом – і вуаля! Обід готовий!

Інгредієнти на 4-6 порцій:
Для тіста:

  • 130 г борошна + ще для вимішування тіста
  • 1/2 яйця (збити виделкою ціле і відокремити половину)
  • 1 ст.л. рослинного масла
  • 60 мл холодної води

Для начинки:

  • 600 г лосося або іншої червоної риби
  • 150 г шпинату (заморожений підійде, розморозити і віджати)
  • 150 г напівтвердого сиру типу “російського”
  • 1 яйце
  • 2 ст.л. панірувальних сухарів
  • 20 г вершкового масла

Штрудель з лососем і шпинатом
Готуємо тісто. Для цього просіваємо в миску борошно, робимо в центрі поглиблення. Вливаємо в нього половину яйця, масло і воду, замішуємо тісто. Перекладаємо його на присипаний борошном стіл і починаємо місити, по чуть-чуть додаючи додаткове борошно. Тісто має бути м’яким і не прилипати до рук. За часом це займе близько 10 хвилин.
Штрудель з лососем і шпинатом
Загортаємо тісто в плівку і даємо йому відпочити як мінімум 30 хвилин.
Поки тісто відпочиває, готуємо начинку. Для цього тремо на крупній тертці сир.
Штрудель з лососем і шпинатом
Нарізаємо скибочками рибу. Якщо ви використовуєте свіжий шпинат, його потрібно припустити. Для цього розтоплюємо в сковороді на середньому вогні 25 г вершкового масла, кладемо шпинат і готуємо, помішуючи, до м’якості. Знімаємо з вогню.
Змішуємо сир, рибу, шпинат і яйце. Солимо за смаком.
Далі потрібно розтягнути тісто.
На стіл кладемо рушник і присипаємо його борошном. У центр кладемо тісто і починаємо розгортати його качалкою під розміри рушники (це приблизно 50 * 70). Як тільки довше розгортати стане неможливо – відкладаємо в торону качалку і починаємо витягати тісто руками. Якщо тісто замішане правильно – воно буде дуже добре тягнутися. Тому не бійтеся, але все ж не робіть зайво різких рухів.
Добре витягнуте тісто має бути дуууже тонким. Я спеціально взяла кольоровий рушник, щоб продемонструвати потрібну товщину (крізь тісто повинен просвічувати малюнок на тканині).
Штрудель з лососем і шпинатом
Маємо прямокутник тіста довгою стороною до себе. Посипаємо тісто сухарями, залишивши чистими по парі сантиметрів зверху і знизу і близько 15 см справа. Поверх сухарів кладемо начинку.
Штрудель з лососем і шпинатом
Піднімаємо край рушники і скручуємо рулет у напрямку до тієї сторони тіста, яку ми залишили вільною. Рулет сам скотиться і згорнеться.
Краї рулета защипуємо.
Штрудель з лососем і шпинатом
Кладемо на застелений пергаментом деко, змащуємо розтопленим вершковим маслом.
Штрудель з лососем і шпинатом
Відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку на 35 хвилин.
Готовий штрудель виймаємо з духовки, даємо постояти 10 хвилин, потім нарізаємо на порційні шматки і подаємо, посипавши меленою солодкою паприкою (за бажанням), зі сметанним соусом і салатом з помідорів.
Штрудель з лососем і шпинатом
Смачного!

Штрудель з лососем і шпинатом обновлено: Січень 20, 2017 автором: Оксана
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (2 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика