Як приготувати рис – правильні поради

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...
Как приготовить рис — правильные советы 2

Я вирішила написати цей рецепт , коли побачила як моя подруга варить рис своєму синові , що ж, я зрозуміла , що при досить простому продукті і процесі приготування рису , є нюанси , про які варто знати , так от що я можу вам порадити при приготуванні рису :
Процес приготування рису від А до Я:

– Промивання рису допомагає позбутися крохмалю і різних домішок. Промивати його потрібно до тих пір , поки вода не стане зовсім чистою , а не білою. Робити це потрібно обов’язково , інакше можна виявити в готовому рисі лушпиння.
– Засипати рис в каструлю. Розрівняти.
– Залити водою з розрахунку 1,5 склянки на 1 склянку рису. У середньому рівень води повинен бути на 2 пальці вище рису.
– Якщо хочете отримати розсипчастий рис , тоді потрібно спочатку закип’ятити воду , а потім насипати промитий рис.
– Довести рис до кипіння. Кришка повинна залишатися відкритою. Довести до кипіння його необхідно на високій температурі.
rice2modanaedu.ru_
– Коли рис закипить , знизьте високу температуру до середньої. Помістіть кришку на каструлю , трохи відкривши , щоб виходив пар.
– Після того , як рис підготується так протягом декількох хвилин , перевірте його на наявність дір або « кратерів ».
– Коли ви побачите на його поверхні отвори або кратери , закрийте щільно кришку.
– Варити його на повільному вогні закритий кришкою рис ще 15 хвилин.
– Вимкніть вогонь і залиште рис на плиті на деякий час.
– При бажанні можна накрити каструлю рушником. Обов’язково потрібно вчинити так , якщо кришка не закривається до кінця.
– Через 3-5 хвилин його необхідно розпушити його виделкою і подати гарячим.
– Якщо плануєте подати його трохи пізніше , то можна додати в нього трохи вершкового масла і гарненько перемішати. Перед подачею його потрібно буде тільки розігріти.
– Якщо рис буде використовуватися для приготування суші або ролів , то ще на першому етапі необхідно додати в нього спеціальний оцет , або зробити це поки рис ще не охолов. Тільки такий рис підійде для приготування даних страв.
Однак рис це гарнір. Тому необхідно продумати те , з чим його подати. Прекрасним доповненням буде підлива , відбивна або котлети.

rice-modanaedu
Приємного апетиту!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.