Яловича вирізка, запечена в горіховій скоринці

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Ще один рецепт, який може виявитися корисним для тих, хто готує меню для новорічного столу. По суті, це ростбіф. Ви можете приготувати його не тільки з вирізки, але ще й з товстого краю (у нас його часто продають під назвою “довгий м’яз”). Замість фісташок можна використовувати більш доступний мигдаль – в такому випадку зовнішній вигляд буде трохи простіше.
Як гарнір я подавала до ростбіфу печену картоплю, а соус був з цього рецепта.
Інгредієнти на 6 порцій:

  • яловича вирізка вагою близько 1,2 кг
  • сіль і перець за смаком
  • 1 ст.л. діжонської гірчиці
  • 1 ст.л. меду
  • 1 ч.л. вустерширського соусу
  • 1 ч.л. гранульованого сухого часнику
  • 1 жовток
  • 1-2 гілочки свіжого орегано (або 1/2 ч.л. сухого)
  • 100 г очищених фісташок

rostbif-v-orehovoi-korochke-1
Горіхи і орегано кладемо в блендер.
rostbif-v-orehovoi-korochke-2
Подрібнюємо, але не в борошно.
Змішуємо гірчицю, мед, вустерський соус, часник і жовток.
rostbif-v-orehovoi-korochke-4


Зачищену вирізку солимо, перчимо і швидко обсмажуємо на сильному вогні на змащеній маслом сковороді з усіх боків до рум’яної скоринки.
rostbif-v-orehovoi-korochke-3
Перекладаємо на дошку і даємо трохи охолонути. Обмащуємо гірчичною сумішшю.
rostbif-v-orehovoi-korochke-5
Обвалюємо у горіхах (крім тієї частини вирізки, яка буде стикатися з деком).
rostbif-v-orehovoi-korochke-6
Кладемо на деко і відправляємо в попередньо розігріту до 200 градусів духовку.
Якщо у вас є термометр для м’яса, то у готового шматка він повинен показати 57-60 градусів – це буде середня прожарка – найбільш оптимальна для ростбіфу. У мене доведення до потрібної температури зайняло 35 хвилин, але в різних духовках час може відрізнятися.
Готовий ростбіф виймаємо з духовки, перекладаємо на дошку і накриваємо фольгою. Даємо відпочити 10 хвилин.
Нарізаємо на скибочки і подаємо.
rostbif-v-orehovoi-korochke
Смачного!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.