Яловича голяшка, тушкована у вині

» » Яловича голяшка, тушкована у вині
Яловича голяшка, тушкована у вині

Цю страву можна в якійсь мірі розглядати як антикризовий варіант їжі – тут використовується один з найбільш недорогих отрубів яловичої туші – голяшка. Точніше, м’якоть голяшки. Саме по собі це м’ясо жорстке, але якщо його тушкувати тривалий час з додаванням правильних інгредієнтів, воно виходить дуже м’яким і ніжним.

Цього разу для приготування цього жаркого я використовувала невелику цибулю-севок – її зараз якраз багато в продажу. Зрозуміло, сюди підійде і звичайна ріпчаста цибуля.

Інгредієнти на 4 порції:

  • 800 г м’якоті яловичої голяшки
  • 150 г дрібної цибулі або 2 середні ріпчасті цибулини
  • 1 велика морква
  • 2 стебла селери
  • 2 зубчики часнику
  • 1 ст.л. борошна
  • 1 ст.л. томатної пасти
  • 150 мл червоного сухого вина (каберне совіньон підійде ідеально)
  • сіль і перець за смаком
  • 3-4 гілочки чебрецю (або 1 ч.л. сухого)

 

Яловича голяшка, тушкована у вині

М’ясо очищаємо від плівок і нарізаємо на шматочки середнього розміру. Моркву і селеру крупно рубаємо.
У сковороді на сильному вогні розігріваємо 2 ст.л. рослинного масла. У декілька заходів обсмажуємо м’ясо до рум’яної скоринки, приблизно по 1 хвилині на захід. Перекладаємо м’ясо в каструлю або горщик для тушкування.

Яловича голяшка, тушкована у вині

Зменшуємо вогонь до середнього, кладемо цибулю, моркву і селеру.

Яловича голяшка, тушкована у вині

Варимо, помішуючи, 4-5 хвилин. Потім додаємо борошно і томатну пасту, смажимо, помішуючи, 1 хвилину. Вливаємо вино і постійно помішуючи, доводимо до кипіння.

Яловича голяшка, тушкована у вині

Переливаємо в горщик до м’яса, додаємо крупно нарізаний часник, чебрець і сіль за смаком. Вливаємо склянку води.

Яловича голяшка, тушкована у вині

У підсумку рідина не повинна прикривати верхню третину вмісту горщика.

Доводимо до кипіння на сильному вогні, потім зменшуємо вогонь до мінімуму і тушкуємо під кришкою до м’якості м’яса. У випадку з гомілкою це займе від 1,5 до 2 годин.

Подаємо зі свіжим хлібом і / або відвареною картоплею.

Яловича голяшка, тушкована у вині

Смачного!!!

Яловича голяшка, тушкована у вині обновлено: Лютий 3, 2017 автором: admin
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (2 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика