Яловича печінка в мультиварці

» » Яловича печінка в мультиварці
Яловича печінка в мультиварці

Як приготувати яловичу печінку в мультиварці. Яловича печінка це джерело вітамінів і мінеральних речовин. Особливо корисна вона для людей зі зниженим рівнем гемоглобіну в крові і маленьким дітям. Тільки приготувати її правильно досить складно. Адже хочеться , щоб і корисні властивості збереглися , і на смак була ніжною. Я довго і безуспішно намагалася просто підсмажити печінку на звичайній сковороді .

В результаті отримувала абсолютно неїстівне блюдо , печінка була дуже сухою і жорсткою. Нещодавно подруга розповіла , як приготувати яловичу печінку в мультиварці. Я трохи переробила її рецепт за своїм смаком і у мене вийшов Бефстроганов з яловичої печінки.

Для приготування яловичої печінки в мультиварки знадобляться:

  • 500 грам яловичої печінки ;
  • 2-3 невеликі цибулини;
  • Одна маленька морква ;
  • Половина склянки сметани ;
  • Половина склянки теплої кип’яченої води ;
  • Дві столові ложки без гірки борошна;
  • Сіль , перець , спеції , лавровий лист за смаком;
  • Соняшникова або оливкова олія для обсмажування .

Спосіб приготування:

Інгредієнти готові , тепер залишилося навчитися , готувати яловичу печінку в мультиварці. Для цього ретельно миємо печінку , очищаємо її від прожилок і плівки, ріжемо на невеликі довгі брусочки (по 3-4 см. в довжину і 1 см. в товщину) . Не солити ! Інакше буде жорсткою.

Цибулю ріжемо за бажанням дрібно або колечками , ніякого впливу на смак страви це не має. Моркву натираємо на крупній тертці. Далі наливаємо рослинне масло в чашу мультиварки , включаємо режим ” Жарка ” і чекаємо , поки масло гарненько нагріється. Закладаємо підготовлені моркву і цибулю , обсмажуємо до напівготовності.

Додаємо печінку , продовжуємо смажити ще 10 хвилин. Поки смажиться , готуємо соус для бефстроганов . Змішуємо сметану , воду , сіль і приправи. До обсмаженої печінки додаємо борошно , добре перемішуємо і заливаємо підготовленим соусом. Включаємо мультиварку в режимі ” Тушіння” на 1 годину і чекаємо. За 5 хвилин до кінця готування кидаємо лавровий лист.

На перший погляд здається , що рецепт складний . Але спробувавши його один раз , Ви обов’язково розкажете своїм подругам , як приготувати яловичу печінку в мультиварці , щоб вона вийшла просто чудовою, соковитою і дуже ніжною.

Яловича печінка в мультиварці

Приємного апетиту!

Яловича печінка в мультиварці обновлено: Січень 30, 2017 автором: Катя
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (3 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика