
Як приготувати яловичу печінку в мультиварці. Яловича печінка це джерело вітамінів і мінеральних речовин. Особливо корисна вона для людей зі зниженим рівнем гемоглобіну в крові і маленьким дітям. Тільки приготувати її правильно досить складно. Адже хочеться , щоб і корисні властивості збереглися , і на смак була ніжною. Я довго і безуспішно намагалася просто підсмажити печінку на звичайній сковороді .
В результаті отримувала абсолютно неїстівне блюдо , печінка була дуже сухою і жорсткою. Нещодавно подруга розповіла , як приготувати яловичу печінку в мультиварці. Я трохи переробила її рецепт за своїм смаком і у мене вийшов Бефстроганов з яловичої печінки.
Для приготування яловичої печінки в мультиварки знадобляться:
- 500 грам яловичої печінки ;
- 2-3 невеликі цибулини;
- Одна маленька морква ;
- Половина склянки сметани ;
- Половина склянки теплої кип’яченої води ;
- Дві столові ложки без гірки борошна;
- Сіль , перець , спеції , лавровий лист за смаком;
- Соняшникова або оливкова олія для обсмажування .
Спосіб приготування:
Інгредієнти готові , тепер залишилося навчитися , готувати яловичу печінку в мультиварці. Для цього ретельно миємо печінку , очищаємо її від прожилок і плівки, ріжемо на невеликі довгі брусочки (по 3-4 см. в довжину і 1 см. в товщину) . Не солити ! Інакше буде жорсткою.
Цибулю ріжемо за бажанням дрібно або колечками , ніякого впливу на смак страви це не має. Моркву натираємо на крупній тертці. Далі наливаємо рослинне масло в чашу мультиварки , включаємо режим ” Жарка ” і чекаємо , поки масло гарненько нагріється. Закладаємо підготовлені моркву і цибулю , обсмажуємо до напівготовності.
Додаємо печінку , продовжуємо смажити ще 10 хвилин. Поки смажиться , готуємо соус для бефстроганов . Змішуємо сметану , воду , сіль і приправи. До обсмаженої печінки додаємо борошно , добре перемішуємо і заливаємо підготовленим соусом. Включаємо мультиварку в режимі ” Тушіння” на 1 годину і чекаємо. За 5 хвилин до кінця готування кидаємо лавровий лист.
На перший погляд здається , що рецепт складний . Але спробувавши його один раз , Ви обов’язково розкажете своїм подругам , як приготувати яловичу печінку в мультиварці , щоб вона вийшла просто чудовою, соковитою і дуже ніжною.
Приємного апетиту!
Leave a Reply