Яловичина з картоплею в духовці

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...
Говядина с картошкой в духовке 4

Яловичина з картоплею в духовці є, мабуть, самою простою стравою, яку тільки можна приготувати в духовці, і при цьому нагодувати всю голодну сім’ю. Ніяких хитрощів, ні краплі тонкощів, це просто запечене м’ясо і запечена картопля, але як же смачно вона виходить! А внизу на дні дека неодмінно скупчується м’ясний сік, який потім можна використовувати замість соусу.

  • Яловичина 300-400 грам
  • Картопля 3-4 штуки
  • Цибуля ріпчаста 1-2 штуки
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Перець червоний мелений за смаком
  • Масло рослинне 1-2 столових ложки

14226261058223b5384
Шматочок яловичини промиваємо, якщо потрібно позбавляємося від прожилок, плівочок, зайвого жиру і випадкових осколків кісток. Протираємо м’ясо одноразовими паперовими рушниками, щоб стерти зайву вологу. Добре відбиваємо яловичину молоточком, це зробить її м’якше, якщо цей етап пропустити, то деякі шматочки буде просто неможливо розжувати. Наприкінці тільки залишиться нарізати цілісний пласт м’яса на невеликі скибочки.
1422626106733066eb9
Картоплю очищаємо від шкірки, але тільки не в тому випадку якщо у вас в наявності є молоді коренеплоди, їх досить добре промити, стерши шматочки землі. Очищені і вимиті овочі нарізаємо тонкими кружечками. І точно так само, як і яловичину, просушуємо їх за допомогою одноразових паперових рушників.
14226261063743df55a


З цибулин зніміть лушпиння, відрізавши зайві кінчики. Уклавши овоч на обробну дошку, подрібніть її будь-яким зручним для вас способом. Якщо ви хочете бачити великі шматочки цибулі, то вибирайте кільця або півкільця. Якщо ж вам більше до смаку невелика цибулька, то кришіть її кубиками, або просто натріть.
1422626106375de9c52
Поставте духовку розігріватися до 180 градусів, а в цей час сформуйте блюдо. Першим ділом змастіть деко олією, потім покладіть на його дно шматочки яловичини, посипавши їх сіллю, а так само поперчивши за смаком. Поверх м’яса рівномірно розкладіть цибулю. І останнім шаром у нас йде картопля, її так само потрібно поперчити і посолити зверху. Накрийте деко фольгою для запікання, щільно закріпивши її на краях. Відправляйте блюдо запікатися в духову шафу на 45-50 хвилин. По закінченню цього часу вийміть деко з духовки, зніміть фольгу і приступайте до подачі яловичини з картоплею до обіднього столу.
Яловичину з картоплею подавайте в гарячому вигляді, при необхідності її можна підігріти. У вас вийшло зовсім самостійне блюдо, тому не потрібно ніякого додаткового гарніру, а замість соусу використовуйте рідину, що накопичилася на дні дека. Влітку можна прикрасити блюдо свіжим кропом, а так само зеленою цибулею або стрілками часнику.
– У деяких рецептах рекомендують запікати картоплю з яловичиною під сирною скоринкою.
– Якщо ви любите піджаристу картоплю, то під час готування, за 10-15 хвилин до закінчення зазначеного часу зніміть фольгу, так як саме вона якраз не дозволяє утворитися рум’яній скоринці, і перешкоджає підгорянню страви.
– Крім картоплі разом з м’ясом можна запікати і інші овочі, наприклад, кабачки, баклажани, помідори.
– Якщо ви хочете, щоб ваше блюдо вийшло соковитіше, то можна промазати зверху шматочки м’яса майонезом, соусом або томатною пастою.
1422626105891556b785392
Смачного!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.