Яловичина Сігурні

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Ділюся з вами ще одним рецептом страви японської кухні. На цей раз – це друга страва з яловичини. Рецептура трохи підстроєна під наші реалії – замість потрібного спочатку саке я використовую біле сухе вино. Такі вже реалії нашого убогого продуктового ринку.

Як гарнір, зрозуміло, відмінно підходить рис. Як варіант – гречана локшина соба або більш проста яєчна.
Інгредієнти на 4 порції:

  • 600 г яловичої вирізки або товстого краю
  • шматочок кореня імбиру (1 ст.л. з гіркою в нарубаному стані)
  • 50 мл білого сухого вина (при наявності – саке)
  • 200 мл. води
  • 4 ст.л. соєвого соусу
  • 3 ст.л. цукру

govyadina-sigureni-1
М’ясо нарізаємо на тонкі смужки.
govyadina-sigureni-2
Дрібно рубаємо імбир.
govyadina-sigureni-3


Воду змішуємо з цукром, вином, посіченим імбиром і соєвим соусом.
govyadina-sigureni-4
Вливаємо соус в сотейник або глибоку сковороду. Доводимо до кипіння і уварюємо на середньо сильному вогні приблизно на третину.
govyadina-sigureni-5
Кладемо в сотейник м’ясо і тушкуємо, не накриваючи кришкою, поки соус не випарується практично повністю.
govyadina-sigureni-6
Подаємо з рисом або локшиною, посипавши, за бажанням, кунжутом.
govyadina-sigureni
Смачного!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.