А ви вважаєте себе любителем цікавого і хвилюючого смакові рецептори поєднання не поєднуваних на перший погляд продуктів? Тоді цей рецепт саме для вас!
Ніжне м’ясо індички , приготоване з ароматним і солодкуватим ананасом – ось що справді може здивувати! Повірте , це частування запросто стане коронною стравою на будь-якому святковому столі!
Отже , щоб приготувати це блюдо , вам потрібні наступні продукти:
- грудка індички – 2 шт.
- ананас – 0,5 шт.
- картопляний крохмаль – 3 ч.л.
- соєвий соус – 2 ч. л.
- оливкова олія – 2 ст.л.
- ананасовий сік – 1 /3 ст.
- мелений імбир – щіпка
- сіль – за смаком
- мелений чорний перець – за смаком
Як приготувати смажену індичку з ананасом :
1 . Для початку добре промийте філе індички , дайте стекти зайвій воді . Потім наріжте м’ясо на тонкі смужки. Залишаємо м’ясо поки в сторону.
2 . В цей час приготуємо маринад. Для цього змішуємо в окремій посудині соєвий соус , половину вказаної кількості крохмалю , а також половини оливкової олії. Не забуваємо посолити і поперчити. Все ретельно перемішуємо. Тепер просочуємо цим маринадом нашу індичку ( залишаємо м’ясо в такому вигляді на 15-20 хвилин , щоб воно добре просочилося і пропахло ним ) .
3 . Розігріваємо на сковорідці половину, що залишилася оливкової олії і обсмажуємо на ньому замариновану індичку. Робимо це протягом 2-3 хвилин на сильному вогні , поки м’ясо спочатку не побіліє , а потім підрум’яниться (слідкуйте за тим , щоб воно не пересохло і не підгоріло , пам’ятайте про сильно розпечену сковорідку ) .
4 . Після цього відправляємо на сковороду до індички і нарізаний скибочками ананас , а після додаємо також трохи води. Накриваємо кришкою , зменшуємо вогонь до середнього , продовжуючи тушити вміст ще близько 10-12 хвилин , поки вода не википить .
5 . Тим часом змішуємо крохмаль що залишився, з ананасовим соком , додаємо гарячої води ( або бульйону) , а також сушений імбир (на кінчику ножа). Виливаємо цей соус до індички і продовжуємо тушкувати м’ясо , поки вилитий соус не загусне. Після цього знімаємо сковорідку з вогню ( обов’язково накриваємо кришкою ) і даємо страві дійти ще протягом 5 хвилин.
От і все , ароматна індичка з ананасом абсолютно готова для подачі на стіл!
Викладаємо м’ясо порційно по тарілках , зверху прикрашаємо шматочками ананаса , трохи перчимо і поливаємо заливкою з сковорідки ! При бажанні блюдо можна також прикрасити свіжою зеленню або овочами ! Подаємо з улюбленим соусом ( кетчупом або будь-яким іншим томатним соусом) .
Приємного всім апетиту!