Індичка, смажена з ананасом

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...
Индейка, жаренная с ананасом

А ви вважаєте себе любителем цікавого і хвилюючого смакові рецептори поєднання не поєднуваних на перший погляд продуктів? Тоді цей рецепт саме для вас!

Ніжне м’ясо індички , приготоване з ароматним і солодкуватим ананасом – ось що справді може здивувати! Повірте , це частування запросто стане коронною стравою на будь-якому святковому столі!

Отже , щоб приготувати це блюдо , вам потрібні наступні продукти:

  • грудка індички – 2 шт.
  • ананас – 0,5 шт.
  • картопляний крохмаль – 3 ч.л.
  • соєвий соус – 2 ч. л.
  • оливкова олія – ​​2 ст.л.
  • ананасовий сік – 1 /3 ст.
  • мелений імбир – щіпка
  • сіль – за смаком
  • мелений чорний перець – за смаком

Як приготувати смажену індичку з ананасом :

1 . Для початку добре промийте філе індички , дайте стекти зайвій воді . Потім наріжте м’ясо на тонкі смужки. Залишаємо м’ясо поки в сторону.
2 . В цей час приготуємо маринад. Для цього змішуємо в окремій посудині соєвий соус , половину вказаної кількості крохмалю , а також половини оливкової олії. Не забуваємо посолити і поперчити. Все ретельно перемішуємо. Тепер просочуємо цим маринадом нашу індичку ( залишаємо м’ясо в такому вигляді на 15-20 хвилин , щоб воно добре просочилося і пропахло ним ) .
3 . Розігріваємо на сковорідці половину, що залишилася оливкової олії і обсмажуємо на ньому замариновану індичку. Робимо це протягом 2-3 хвилин на сильному вогні , поки м’ясо спочатку не побіліє , а потім підрум’яниться (слідкуйте за тим , щоб воно не пересохло і не підгоріло , пам’ятайте про сильно розпечену сковорідку ) .
4 . Після цього відправляємо на сковороду до індички і нарізаний скибочками ананас , а після додаємо також трохи води. Накриваємо кришкою , зменшуємо вогонь до середнього , продовжуючи тушити вміст ще близько 10-12 хвилин , поки вода не википить .
5 . Тим часом змішуємо крохмаль що залишився, з ананасовим соком , додаємо гарячої води ( або бульйону) , а також сушений імбир (на кінчику ножа). Виливаємо цей соус до індички і продовжуємо тушкувати м’ясо , поки вилитий соус не загусне. Після цього знімаємо сковорідку з вогню ( обов’язково накриваємо кришкою ) і даємо страві дійти ще протягом 5 хвилин.

От і все , ароматна індичка з ананасом абсолютно готова для подачі на стіл!

Викладаємо м’ясо порційно по тарілках , зверху прикрашаємо шматочками ананаса , трохи перчимо і поливаємо заливкою з сковорідки ! При бажанні блюдо можна також прикрасити свіжою зеленню або овочами ! Подаємо з улюбленим соусом ( кетчупом або будь-яким іншим томатним соусом) .

15_03_02_13_32

Приємного всім апетиту!

 

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!