Аджика з томатної пасти

» » Аджика з томатної пасти
Аджика з томатної пасти

Для приготування аджики з даного рецептом ми будемо використовувати томатну пасту , яка замінить в рецепті помідори. Думаю , чимало господинь замислювалося над питанням , як же правильно вибрати томатну пасту в магазині ? Давайте розберемося з цим , а заразом і з тим , що ж таке томатна паста …

Томатна паста проводиться за допомогою термічної обробки томатів. Стиглі помідори очищають від насіння і шкірки , потім уварюють . У процесі варіння волога , яка міститься в помідорах , випаровується , і підвищується концентрація сухих речовин. За нормативами в томатну пасту Не додають ніяких додаткових продуктів , тому що в плодах помідорів вже міститься все найнеобхідніше , включаючи невелику кількість солей і цукрів .

За ГОСТом у складі томатної пасти не повинно бути ніяких інших інгредієнтів , крім томатної пасти , солі та води . Консистенція її повинна бути приємно густий , щоб, як кажуть , ложка могла втриматися , без сторонніх білих або темно -коричневих вкраплень.

Якщо паста вищого гатунку та екстра , колір її повинен бути рудо -червоний або бордовий , якщо першого сорту – допускається колір від буроватого до коричневого . Якщо ви побачили банку з томатною пастою темно -коричневого відтінку , знайте , що тут порушена технологія при приготуванні , або додані якісь фруктові або овочеві пюре. Якщо ж томатна паста світло- червоного або червоно -оранжевого кольору , в продукт додали крохмаль , підфарбований барвником.

При виборі томатної пасти враховуйте , що в ній не повинно бути пригару або гіркоти. Якщо вона має запах свіжих помідорів , значить , в пасту додали ароматизатори , щоб приховати похибки при приготуванні продукту .

Згідно ГОСТу , томатна паста розфасовується в скляні банки , з терміном зберігання 3 роки , в металеві банки ( лаковані ) , з терміном зберігання 1 рік і в алюмінієві туби , з терміном зберігання 6 місяців.

Маркування на банці або на етикетці має бути надрукована способом літографії і містити наступне: найменування даного продукту ; масу нетто ( у грамах) ; дату виготовлення; термін придатності ; найменування підприємства -виробника; інформацію про харчової цінності та енергетичної калорійності ; умови зберігання .

Щоб приготувати аджику з томатної пасти , вам знадобиться:

  • перець болгарський червоний – 20 шт.
  • перець пекучий стручковий – 5 шт.
  • часник – 300 г
  • свіжа зелень петрушки – 2 пучка
  • цукор – 100 г
  • сіль велика – 80-90 г
  • оцет 9%- ний – 100 мл
  • олія соняшникова рафінована – 400 мл
  • паста томатна – 500 мл

Як приготувати аджику з томатної пасти:

1 . Підготуємо продукти , почнемо з перців . Обов’язково спочатку надягаємо гумові рукавички , вони зможуть захистити вас від пекучих ферментів стручкового перцю. Отже , болгарська і пекучий перець промиваємо і очищаємо . Пекучий перець від насіння не очищати .
2 . Часник поділяємо на зубчики і очищаємо .
3 . Петрушки нам знадобиться 2 великих пучка , промиваємо зелень і просушуємо .
4 . Підготовлені перці , петрушку і часник подрібнюємо в блендері або пропускаємо через м’ясорубку з дрібною решіткою .
5 . Отриману масу перекладаємо в каструлю. Додаємо соняшникову олію , сіль і цукор , перемішуємо і відправляємо на вогонь. Кип’ятимо , потім вогонь зменшуємо , додаємо оцтову кислоту і варимо 20 хвилин.
6 . Томатну пасту я брала магазинну , головне , дивіться , щоб в її складі не було крохмалю. Додаємо пасту в каструлю , розмішуємо , даємо закипіти і варимо ще 5 хвилин.
7 . Гарячу аджику розкладаємо по стерилізованим банкам і тут же закочує , перевертаємо і вкутуємо теплою ковдрою до повного охолодження.

Аджика з томатної пасти

Приємного апетиту!

Аджика з томатної пасти обновлено: Січень 20, 2017 автором: admin
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика