
Баклажани по-корейськи на зиму – апетитна закуска, яка дуже популярна серед всіх моїх знайомих. І не даремно, адже консервовані салати – це неймовірно смачно, а консервовані салати з баклажанами – смачно подвійно.
Інгредієнти:
Для салату
- Баклажани 2 кілограми
- Перець солодкий 500 грам
- Цибуля ріпчаста 3 штуки (великі)
- Морква 3 штуки (велика)
- Часник 1 головка (велика)
Для маринаду
- Олія рослинна 250 мілілітрів
- Оцет 9% 150 мілілітрів
- Сіль 2 чайні ложки (з гіркою)
- Цукор 4 столові ложки
- Перець чорний мелений 1 чайна ложка
- Перець червоний мелений 1 чайна ложка (не обов’язково)
- Коріандр мелений 1 столова ложка (не обов’язково)
- Вода 1 столова ложка
Інвентар:
Чисті скляні банки з кришками, велика тарілка або таз, ніж кухонний, каструля, дошка обробна, ніж для чищення овочів, терка середня, кухонний рушник, прес для часнику.
Приготування:
Крок 1: готуємо баклажани.
Баклажани промийте, видаліть хвостик і зріжте кінчик з протилежного від хвостика боку. Розділіть кожен овоч на четвертинки і опустіть в каструлю з киплячою водою. Варіть 7-15 хвилин, точний час залежить від розміру ваших баклажанів. Головне, щоб вони стали м’якшими, але й не зварилися при цьому.
Після варіння баклажани відкиньте на друшляк, остудіть і наріжте соломкою, кубиками або півколами, як вам подобається більше.
Крок 2: готуємо інші овочі.
Ріпчасту цибулю очистити від лушпиння, сполоснути холодною водою і нарізати тонкими півкільцями або пір’ям, як вам більше подобається, знову ж.
Моркву очистити від шкірки, гарненько промити теплою водою і подрібнити за допомогою терки. Якщо у вас є терка для моркви по-корейськи, то це просто чудово, скористайтеся нею.
Перці очистіть від насіння і видаліть плодоніжки. Промийте овочі зсередини і зовні, обсушіть рушниками і наріжте тонкою соломкою.
Головку часнику розберіть, очистіть зубчики від лушпиння і роздушіть їх у спеціальному пресі.
Крок 3: підготовлюємо баклажани по-корейськи.
Всі підготовлені овочі змішайте в одній великій тарі. Тим часом в окремому посуді змішайте оцет, воду, рослинне масло, сіль, цукровий пісок, чорний і червоний перець, а так само коріандр. Мішайте до повного розчинення цукру і солі. Готовий маринад влийте в овочі і перемішайте.
Примніть салат невеликим пресом і відправте його в холодильник на 6 днів. За цей час він повинен гарненько замаринуватися і тільки після його можна буде законсервувати.
Крок 4: консервуємо баклажани по-корейськи на зиму.
Маринований салат з баклажанів по-корейськи перекладіть в чисті скляні банки і нещільно закрийте кришками. Далі заготовку потрібно добре простерилізувати. Для цього я кип’ячу її в каструлі протягом 30-40 хвилин. Щоб банки не лопнули обов’язково на дно каструлі потрібно покласти рушник. Ще потрібно стежити за тим, щоб кипляча вода не заливалася всередину банок.
Після стерилізації банки з баклажанами по-корейськи щільно закрийте, укутайте і залиште до повного охолодження. Після сховайте в темне і прохолодне місце до інших ваших заготовок на зиму.
Крок 5: подаємо баклажани по-корейськи.
Смачного!
Поради до рецепту:– Співвідношення овочевих інгредієнтів, крім часнику, мабуть, може бути будь-яким. Ви можете додати більше моркви або солодкого перцю, якщо любите їх більше, ніж баклажани.- Чим більші банки, тим довше їх потрібно стерилізувати.
– Для приготування заготовок підходять тільки свіжі овочі хорошої якості.
Leave a Reply