Баклажанова ікра на зиму

» » Баклажанова ікра на зиму
Баклажанова ікра на зиму

Баклажанова ікра давно перестала бути їжею царів. Сьогодні її цілком може приготувати кожна господиня у себе вдома. Це смачне і поживне блюдо можна використовувати по-різному: намазати на хліб за сніданком, подати на стіл перед нежданими гостями в якості салату або закуски, використовувати замість гарніру до м’ясних страв або картоплі. Баклажанову ікру можна подавати на стіл у свіжому вигляді або законсервувати на зиму. До речі, ви також можете приготувати грибну ікру на зиму.
Інгредієнти:

  • баклажани – 5 кг;
  • перець болгарський червоний – 2 кг;
  • цибуля ріпчаста – 1 кг;
  • томатна паста – 750 г;
  • петрушка – 300 г;
  • масло рослинне – 1/2 л;
  • сіль – 8 ст. л. з гіркою;
  • цукор – 4 ст. л.

Рецепт баклажанною ікри на зиму:
Такого набору продуктів вистачає, щоб закатати 7 літрів баклажанної ікри на зиму.
В першу чергу запікаємо баклажани і червоний перець. Це можна зробити на газовій або електричній конфорці, уклавши овочі на решітку і періодично повертаючи їх. Як тільки баклажани стануть м’якими, а глянсова шкірка на перцях підсмажиться, знімаємо їх з вогню і укладаємо на решітку наступну партію.
Запікати овочі можна не тільки на плиті, а й в духовці. В цьому випадку баклажани обов’язково проколюємо в декількох місцях виделкою, щоб вони не полопалися. Викладаємо овочі на деко і тримаємо при 200 ° С близько 20 хвилин.
Однак, якщо є можливість запекти овочі на відкритому вогні або вугіллі – це буде найкращим варіантом. Вони придбають характерний запах димку та ікра буде особливо смачною.
З запечених баклажан і перцю знімаємо шкірку. Чистимо ріпчасту цибулю і ріжемо її на четвертинки. Всі ці інгредієнти пропускаємо через м’ясорубку або подрібнюємо в блендері. При бажанні можна використовувати як солодкий, так і гострий болгарський перець.
Додаємо в отриману масу томатну пасту, сіль, цукор, рослинну олію і все ретельно перемішуємо. Після цього перекладаємо ікру в алюмінієву каструлю і ставимо на не великий вогонь. Тим часом можна підготувати банки для консервування. Їх потрібно помити, обдати окропом і обсушити. Не забуваємо періодично помішувати ікру. Вона повинна варитися 40 хв без бурхливого кипіння. За десять хвилин до кінця варіння засипаємо в ікру нарізану зелень петрушки.

Баклажанова ікра на зиму
Приємних вам заготовок!

Баклажанова ікра на зиму обновлено: Лютий 1, 2017 автором: Анжелка
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика