Варення з агрусу

» » Варення з агрусу
Варення з агрусу

З такої звичайної ягоди як агрус можна приготувати прекрасне варення на зиму. Варення з агрусу містить в собі масу вітамінів і корисних речовин. В результаті варіння варення у вас вийде гарне смарагдове варення. Агрус корисний при різних захворюваннях, він нормалізує роботу шлунково-кишкового тракту, поповнює нестачу заліза в організмі людини, до того ж агрус володіє легким сечогінним і проносним засобом.

Для того щоб приготувати варення з агрусу вам буде потрібно:

  • цукровий пісок -1,5 кілограма,
  • агрус – 1 кілограм.

Як правильно приготувати варення з агрусу
Для початку підготуємо банки, простерилізуємо їх, також слід прокип’ятити металеві кришки.
Потім зібрані ягоди агрусу потрібно перебрати і промити. Потім відкидаємо всі ягоди на друшляк і чекаємо поки стече вся вода. Після наколюємо кожну ягоду за допомогою голки. Цей процес потрібен для того щоб ягоди в варення не розтріскувалися і залишалися цілими.
Потім засипаємо ягоди цукровим піском і залишаємо на 5 – 7 годин для того щоб виділився сік. Потім додаємо 0,5 склянки води і перемішуємо. Після ставимо ємність з ягодами і цукром на вогонь і варимо на повільному вогні до повного розчинення цукру. Потім доводимо варення до закипання. Знімаємо каструлю з вогню і залишаємо хвилин на 20 – 30 для охолодження. Потім знову доводимо варення до закипання і розливаємо гарячим по стерилізованих банкам.По бажанням перед другим етапом варіння варення можна додати лимонну цедру від одного лимона і варити до закипання. Варення з цедрою набуває легкий лимонний аромат і красивий колір.
Закочуємо банки прокип’яченими кришками і вкутуємо теплою ковдрою. Залишаємо на ніч до повного охолодження. Зберігаємо варення в прохолодному місці.

Варення з агрусу


Вдалих вам заготовок!

Варення з агрусу обновлено: Лютий 1, 2017 автором: Наталия
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика