
З такої звичайної ягоди як агрус можна приготувати прекрасне варення на зиму. Варення з агрусу містить в собі масу вітамінів і корисних речовин. В результаті варіння варення у вас вийде гарне смарагдове варення. Агрус корисний при різних захворюваннях, він нормалізує роботу шлунково-кишкового тракту, поповнює нестачу заліза в організмі людини, до того ж агрус володіє легким сечогінним і проносним засобом.
Для того щоб приготувати варення з агрусу вам буде потрібно:
- цукровий пісок -1,5 кілограма,
- агрус – 1 кілограм.
Як правильно приготувати варення з агрусу
Для початку підготуємо банки, простерилізуємо їх, також слід прокип’ятити металеві кришки.
Потім зібрані ягоди агрусу потрібно перебрати і промити. Потім відкидаємо всі ягоди на друшляк і чекаємо поки стече вся вода. Після наколюємо кожну ягоду за допомогою голки. Цей процес потрібен для того щоб ягоди в варення не розтріскувалися і залишалися цілими.
Потім засипаємо ягоди цукровим піском і залишаємо на 5 – 7 годин для того щоб виділився сік. Потім додаємо 0,5 склянки води і перемішуємо. Після ставимо ємність з ягодами і цукром на вогонь і варимо на повільному вогні до повного розчинення цукру. Потім доводимо варення до закипання. Знімаємо каструлю з вогню і залишаємо хвилин на 20 – 30 для охолодження. Потім знову доводимо варення до закипання і розливаємо гарячим по стерилізованих банкам.По бажанням перед другим етапом варіння варення можна додати лимонну цедру від одного лимона і варити до закипання. Варення з цедрою набуває легкий лимонний аромат і красивий колір.
Закочуємо банки прокип’яченими кришками і вкутуємо теплою ковдрою. Залишаємо на ніч до повного охолодження. Зберігаємо варення в прохолодному місці.
Вдалих вам заготовок!
Leave a Reply