Варення з гарбуза

» » Варення з гарбуза
Варення з гарбуза

Гарбуз може прекрасно зберігати свої властивості протягом всієї зими, тобто його можна зберігати в прохолодному місці довгий час і з ним нічого не буде, зате ви будете радувати себе і близьких прекрасними стравами з гарбуза. З гарбуза можна готувати оладки, додавати гарбуз в манти, пироги, що зробить їх начинку соковитою і смачною. А ще з гарбуза варять ароматне і дуже смачне варення. Але на жаль, не всі люблять специфічний смак і аромат гарбуза, саме тому часто готують варення з гарбуза з апельсинами. А деякі варять варення з гарбуза з лимоном, дуже смачно, та й користі від такого варення стає набагато більше, адже ці цитрусові містять велику кількість вітамінів. Але кулінари не стоять на місці і проводять експерименти додаючи в те чи інше блюдо нові інгредієнти і отримуючи при цьому прекрасні результати, наприклад у багатьох на столах з’явилося варення з гарбуза з курагою або родзинками, хіба не цікаві варіанти солодощів. І ми в свою чергу хочемо розповісти вам перевірений рецепт варення з гарбуза.

Для того щоб приготувати варення з гарбуза вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • гарбуз – 1 кг.,
  • цукровий пісок – 1 склянка,
  • лимонна кислота – 1 год. ложка,
  • апельсин (великий) – 1 штука.

Правильне приготування варення з гарбуза з апельсином
Гарбуз потрібно обмити, потім акуратно зрізаємо тонким шаром шкірку і виймаємо м’якоть з насінням.
Потім підготовлений гарбуз нарізаємо невеликими кубиками, приблизно 1 * 1 см.
Апельсин обдаємо окропом, обтираємо і разом з шкіркою нарізаємо дрібно, при цьому не забуваємо видалити все насіння з порізаного плода, адже в насінні апельсина немає ніякої користі.
Потім відправляємо підготовлені інгредієнти, апельсин і гарбуз в глибоку каструлю, туди ж додаємо лимонну кислоту, яку можна замінити одним лимоном. Тепер все потрібно засипати цукровим піском і залишити години на 1,5 – 2, за цей час виділитися сік.
Тепер, коли з’явився сік, потрібно поставити каструлю на вогонь і довести до кипіння, після зменшуємо вогонь до середнього і варимо варення ще 10 хвилин. Постійно помішувати суміш, т.я. варення може пригоріти.
Варення в гарячому вигляді потрібно розкласти по банках і відразу ж закатати металевими кришками. Залишаємо остигати баночки при кімнатній температурі, потім зберігаємо в прохолодному місці.
В результаті у вас вийде гарне варення янтарного кольору, шматочок літа в баночці, дуже приємно !!!!

Варення з гарбуза
Вдалих вам заготовок і приємного апетиту !!!

Варення з гарбуза обновлено: Лютий 1, 2017 автором: Анжелка
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика