Варення з груш і яблук на зиму

» » Варення з груш і яблук на зиму
Варення з груш і яблук на зиму

Варення з груш і яблук на зиму володіє приголомшливими смаковими якостями, а так само воно дуже корисно. Погодьтеся, краще нехай дітки, та й дорослі теж, їдять не цукерки і шоколадки, а натуральні десерти, приготовані з фруктів. За смаком варення нітрохи не поступається покупним солодощам, але набагато корисніше і несе в собі частинку теплого літа.

Інгредієнти:

  • Яблука 500 грам
  • Груші 500 грам
  • Цукор 1-1,1 кілограм
  • Вода 200 мілілітрів

Інвентар:

Каструля, скляні банки з кришками, ополоник, ніж кухонний, дошка обробна, ніж для чищення овочів.

Приготування:

Крок 1: Готуємо яблука і груші.

Варення з груш і яблук на зиму

Відберіть міцні і стиглі яблука і груші, що володіють соковитою м’якоттю. Ні в якому разі не беріть побиті і тим більше гнилі.
Гарненько промийте фрукти теплою водою. Зніміть з них шкірку, намагаючись захопити якомога менше м’якоті. Видаліть гілочку зверху і “вусики” внизу плодів.
Підготовлені яблука та груші поріжте невеликими шматочками довільної форми, по дорозі видаляючи з плодів серцевину, в якій знаходиться насіннєва коробочка.
Щоб фрукти не потемніли, залийте м’якоть груш і яблук крутим окропом, протримаєте в ньому 5 хвилин, а потім відкиньте на друшляк і остудіть холодною проточною водою.

Крок 2: Готуємо варення з груш і яблук.

Варення з груш і яблук на зиму

У каструлі приготуйте сироп, змішавши для цього цукровий пісок і воду, гарненько прокип’ятивши все разом пару хвилин, щоб цукор розчинився без залишку.
У киплячий сироп покладіть шматочки яблук і груш. Доведіть все разом до кипіння і варіть близько 30-40 хвилин, весь час помішуючи вміст каструлі.

Варення з груш і яблук на зиму

У підсумку шматочки фруктів повинні бути прозорими, немов скляними, це означатиме, що варення з яблук і груш готове і його можна розкласти по банках і заготовити на зиму.

Крок 3: Заготовлюємо варення з груш і яблук на зиму.

Варення з груш і яблук на зиму

В ідеалі, поки готується варення, ви повинні встигнути ще і простерилізувати банки. Зробити це можна в духовці, мікрохвильовій печі або на пару.
У гарячі стерильні банки (краще всього, якщо вони будуть невеликого обсягу) розкладіть тільки що приготоване і ще не встигнувше охолонути варення з груш і яблук. Щільно закрийте заготовки кришками і переверніть все догори дном, залишивши так до повного охолодження.
Коли банки з варенням з груш і яблук охолонуть до кімнатної температури, їх можна буде перевернути назад кришками вгору і прибрати до інших заготовок.

Крок 4: Подаємо варення з груш і яблук.

Варення з груш і яблук на зиму

Варення з груш і яблук – це чудовий десерт, його можна їсти просто так, черпаючи з банки столовою ложкою і запиваючи гарячим чаєм. Але можна трохи пофантазувати і приготувати з ним пироги, печиво, слойки або іншу випічку. Все у ваших руках.
Смачного!
Поради до рецепту:– Для аромату і смаку в варення з яблук і груш можна додати паличку кориці або стручок ванілі (які потрібно буде прибрати перед тим, як розкласти варення по банкам), а ще мед або трохи лимонного соку.- Можна уварювати варення з яблук і груш в кілька прийомів, кип’ятячи його по 5-8 хвилин, а потім настоювати 10-12 годин, поки не досягнете потрібного результату.
Варення з груш і яблук на зиму обновлено: Лютий 6, 2017 автором: Олеся
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика