
Варення з груш і яблук на зиму володіє приголомшливими смаковими якостями, а так само воно дуже корисно. Погодьтеся, краще нехай дітки, та й дорослі теж, їдять не цукерки і шоколадки, а натуральні десерти, приготовані з фруктів. За смаком варення нітрохи не поступається покупним солодощам, але набагато корисніше і несе в собі частинку теплого літа.
Інгредієнти:
- Яблука 500 грам
- Груші 500 грам
- Цукор 1-1,1 кілограм
- Вода 200 мілілітрів
Інвентар:
Каструля, скляні банки з кришками, ополоник, ніж кухонний, дошка обробна, ніж для чищення овочів.
Приготування:
Крок 1: Готуємо яблука і груші.
Відберіть міцні і стиглі яблука і груші, що володіють соковитою м’якоттю. Ні в якому разі не беріть побиті і тим більше гнилі.
Гарненько промийте фрукти теплою водою. Зніміть з них шкірку, намагаючись захопити якомога менше м’якоті. Видаліть гілочку зверху і “вусики” внизу плодів.
Підготовлені яблука та груші поріжте невеликими шматочками довільної форми, по дорозі видаляючи з плодів серцевину, в якій знаходиться насіннєва коробочка.
Щоб фрукти не потемніли, залийте м’якоть груш і яблук крутим окропом, протримаєте в ньому 5 хвилин, а потім відкиньте на друшляк і остудіть холодною проточною водою.
Крок 2: Готуємо варення з груш і яблук.
У каструлі приготуйте сироп, змішавши для цього цукровий пісок і воду, гарненько прокип’ятивши все разом пару хвилин, щоб цукор розчинився без залишку.
У киплячий сироп покладіть шматочки яблук і груш. Доведіть все разом до кипіння і варіть близько 30-40 хвилин, весь час помішуючи вміст каструлі.
У підсумку шматочки фруктів повинні бути прозорими, немов скляними, це означатиме, що варення з яблук і груш готове і його можна розкласти по банках і заготовити на зиму.
Крок 3: Заготовлюємо варення з груш і яблук на зиму.
В ідеалі, поки готується варення, ви повинні встигнути ще і простерилізувати банки. Зробити це можна в духовці, мікрохвильовій печі або на пару.
У гарячі стерильні банки (краще всього, якщо вони будуть невеликого обсягу) розкладіть тільки що приготоване і ще не встигнувше охолонути варення з груш і яблук. Щільно закрийте заготовки кришками і переверніть все догори дном, залишивши так до повного охолодження.
Коли банки з варенням з груш і яблук охолонуть до кімнатної температури, їх можна буде перевернути назад кришками вгору і прибрати до інших заготовок.
Крок 4: Подаємо варення з груш і яблук.
Смачного!
Поради до рецепту:– Для аромату і смаку в варення з яблук і груш можна додати паличку кориці або стручок ванілі (які потрібно буде прибрати перед тим, як розкласти варення по банкам), а ще мед або трохи лимонного соку.- Можна уварювати варення з яблук і груш в кілька прийомів, кип’ятячи його по 5-8 хвилин, а потім настоювати 10-12 годин, поки не досягнете потрібного результату.
Leave a Reply