Варення з журавлини

» » Варення з журавлини
Варення з журавлини

Інгредієнти

  • журавлина     1 кг
  • цукор     0,5 кг

Розраховано на 1 порція

Запрошую Вас до приготування варення з журавлини, воно має гарний рубіновий колір та делікатний кислий смак. Журавлинове варення можна використовувати до перемазування коржів, смакує з млинцями/оладками, з сиром або просто до чаю. При приготуванні можна додати терте яблуко, дрібку кориці за бажанням.
Для початку ягоди вимити та перебрати, викласти до ємкості з товстим дном (у мене сковорідка), засипати цукром та відставити на годинку-другу:
Варення з журавлини

далі все розігріти на великому вогні, поки цукор не розчинеться, вогонь зменшити, ягоди злегка розім’яти і варити до загустіння, час від час помішуючи (близько 40-50 хв.). Тест на готовність: краплю варення на тарілці поставити в холодильник на хвилину, якщо вона не розтікається варення готове.
Гаряче варення розлити у сухі простерелізовані банки (я ставлю банки з кришками в елекродуховку і нагріваю до темп. 100 градусів), накрити кришками, перевірити на герметичність закупорки і охолодити на повітрі.
у мене вийшло 4 не великих баночки, зберігаю у холодильнику.

Варення з журавлини Смачного!

Варення з журавлини обновлено: Січень 21, 2017 автором: admin
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика