Вишня у власному соку

» » Вишня у власному соку
Вишня у власному соку

Вишня у власному соку готується без додавання цукру, і в цьому вся її користь і принадність. Ягоди зберігають свій натуральний смак і стають чудовою начинкою для всілякої випічки і тортів. Готується все дуже просто, навіть елементарно. Так що, якщо у вас є парочка кілограм стиглої вишні, скоріше заготовте її, щоб зберегти ягоди на зиму, адже нічого подібного в магазині ви не купите.

Інгредієнти:

На одну літрову банку

  • Вишня свіжа 1 кілограм (вага без кісточок)

Інвентар:

Скляна банка з кришкою, каструля, кухонний рушник, друшляк.

Приготування:

Крок 1: готуємо вишню.

Вишня у власному соку

Першим ділом вишню потрібно перебрати, видалити всі гілочки і листочки. Відібрані ягоди складіть в друшляк і як слід промийте їх кілька разів в проточній воді. Дайте зайвій рідині стекти.

Вишня у власному соку

Наступним кроком видаліть з вишні кісточки. Робіть це шпилькою, ножем або спеціальним пристосуванням. Важливо тільки щоб ягідки залишилися більш менш цільними і красивими.
Підготовлені ягоди відразу ж складайте в чисті скляні банки. В одну літрову банку повинен вміститися приблизно кілограм вишень без кісточки.

Крок 2: консервуємо вишню у власному соку.

Вишня у власному соку

Підготуйте каструлю для стерилізації. Для цього покладіть на її дно рушник або іншу тканину, а зверху поставте банки, заповнені вишнею і нещільно накриті кришками. Залийте туди ж воду так, щоб вона доходила до плічок банок, не вище, не нижче. Поставте каструлю з усім її вмістом на вогонь і доведіть до кипіння. Простерилизуйте вишні в банках протягом 5-7 хвилин.
Відразу ж після кип’ятіння вийміть заготовки і щільно закрутіть за допомогою консервного ключа кришки. Переверніть банки дном вгору і поставте в такому вигляді остигати. Як тільки вишня у власному соку стане кімнатної температури, її потрібно відправити у прохолодне темне місце, де вона успішно повинна пролежати до тих пір, поки не знадобиться вам.

Крок 3: подаємо вишню у власному соку.

Вишня у власному соку

Вишня у власному соку – це відмінний і корисний десерт, але краще приготуйте з нею пироги або використовуйте її в якості прикраси і для створення апетитних солодощів. Нехай смак натуральних ягід радує вас цієї зими.
Смачного!
Поради до рецепту:– Вибирайте для консервації тільки хороші, стиглі вишні, без зовнішніх пошкоджень і плям.- Банки з заготовками завжди повинні бути щільно закриті і не пропускати повітря.

– Краще заготовлюйте вишню в невеликих баночках, щоб використовувати всі ягоди відразу або незабаром після відкриття, а не зберігати їх.

Вишня у власному соку обновлено: Лютий 6, 2017 автором: Олеся
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика