Гострий салат з кабачків на зиму

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (3 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...
Острый салат из кабачков на зиму 2

Ось і настала пора, коли господині починають заготівлю овочів і фруктів на зиму. Ми як завжди в свою чергу вносимо невеликий внесок, пропонуємо заготовити про запас – гострий салат з кабачків на зиму. Як правило існує безліч варіацій заготовки кабачків на зиму, але саме цей салат збереже весь смак і аромат свіжого кабачка, його соковитість і шматочок літа в банці. До складу салату входить морква, ви можете не додавати її, все залежить від вашого смаку, можете з легкістю додати ріпчасту цибулю. Дана пікантна закуска обов’язково припаде до смаку всім любителям гостренького. Для заготівлі не використовуйте йодовану сіль!

Для того щоб приготувати гострий салат з кабачків на зиму вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • молоді кабачки – 4 кг.,
  • часник – 3 головки,
  • морква (за бажанням) – 4 штуки,
  • сіль (без йоду) – 1 ст. ложка,
  • приправа для корейської моркви (суха) – 1 упаковка,
  • оцет столовий (9%) – 1 стакан,
  • рослинне масло (рафіноване) – 2 склянки,
  • цукровий пісок – 1 ст. ложка.

Правильне приготування гострого салату з кабачків на зиму
Для початку потрібно промити кабачки (за бажанням можете зняти шкірку). Потім нарізаємо кабачки тонкими пластинами або середнім кубиком.
Моркву потрібно очистити, промити і після натерти на тертці для корейської моркви.
Підготовлені інгредієнти перекладаємо в глибокий посуд.
Тепер приготуємо маринад або ж розсіл для салату. Для цього в невелику чашку видавлюємо через чеснокодавку очищений часник, додаємо сіль, цукор, приправу для корейської моркви, рослинне масло, вливаємо оцет столовий, все ретельно перемішуємо.
Потім отриманим маринадом заливаємо підготовлені овочі, ретельно перемішуємо все за допомогою дерев’яної ложки.
kabachok
Використовуйте для маринування емальований посуд, щоб віна не окислилась.
Залишаємо кабачки маринуватися на 4 години.
Поки кабачки маринуються підготуйте банки і кришки, в які будете укладати салат, найкраще їх простерилізувати.
Потім розкладаємо промариновані кабачки в підготовлені банки і ставимо в каструлю з водою (до «плічок» банки) для стерилізації, стерилізуємо 30 хвилин.
Закочуємо салат відразу після того, як буде закінчено стерилізація. Зберігаємо салат в прохолодному місці.

kabachok2
Приємного вам апетиту і вдалих заготовок!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.