
Ось вам ще одна ідея для простої і смачної заготовки на зиму – гострі кабачки. Кабачків завжди буває багато, а возитися з ними хочеться не завжди, тому подібні рецепти виручають, дозволяючи і приготувати щось смачненьке, і заощадити сили. При цьому у вас на поличці буде апетитна закуска з шматочків овочів, плаваючих в часниковому томатному соусі.
Інгредієнти:
- Кабачки 5 кілограм
- Сік томатний 3 літри
- Перець болгарський 1 кілограм
- Часник 100 грам
- Цукор 2 столові ложки
- Олія рослинна 2 столові ложки
- Оцет 9% 150 мілілітрів
- Сіль 4 столові ложки
Інвентар:
Стерилізовані банки, ніж кухонний, дошка обробна, каструля – 2 штуки, ополоник, воронка широка, кухонний рушник.
Приготування:
Крок 1: Готуємо кабачки.
Кабачки як слід промийте, молоді овочі можете залишити так, а більш зрілі обов’язково очистіть від шкірки і вийміть з їх серцевини великі насіння і пухкі перегородки. М’якоть кабачків наріжте кубиками середнього розміру. Дуже дрібнити не треба, щоб овочі не зварилися, але і великі шматки, до яких не знаєш як приступитися, теж не потрібні.
Крок 2: Готуємо болгарський перець.
Аналогічно кабачкам поріжте і солодкі перці. Але перед цим промийте їх і видаліть товсті зелені хвостики і сердцевинки з насінням.
Крок 3: Готуємо часник.
Часник розберіть на зубчики, очистіть кожен від лушпиння, відріжте все зайве, а в кінці порубати ароматні часточки на дрібні шматочки. Пропускати через прес не потрібно.
Крок 4: Тушкуємо гострі кабачки.
У каструлі змішайте томатний сік, рослинне масло, цукровий пісок і сіль, туди ж влийте оцет. Доведіть соус до кипіння. У киплячу рідину висипте кабачки і шматочки болгарського перцю і варіть протягом 20-30 хвилин. Кабачки повинні повністю приготуватися і стати значно м’якше, але не розваритися. І не забувайте досить часто перемішувати овочеву суміш, щоб вона не пригоріла.
Тушковані в томатному соку кабачки зніміть з вогню, додайте до них подрібнений часник, перемішайте і відразу ж, не даючи овочам охолонути, переходьте до наступного кроку.
Крок 5: Консервуємо гострі кабачки.
Гарячі овочі в усе ще киплячому соусі розкладіть по стерилізованим банкам і нещільно накрийте кришками. Банки з заготовками поставте в каструлю, дно якої застелене рушником, влийте гарячу воду, щоб вона у висоту доходила до 2/3 банки і поставте все це на вогонь. Доведіть до кипіння і простерилізуйте на водяній бані протягом 15 хвилин.
Після пастеризації банки з гострими кабачками всередині потрібно закатати і поставити остуджувати. Коли заготовка стане кімнатної температури, її можна буде сховати до інших солінь і варення до зими.
Крок 6: Подаємо гострі кабачки.
Гострі консервовані кабачки гарні з сосисками, м’яском або запеченою куркою. Та й просто з хлібом теж дуже і дуже смачно. А ось для святкового столу, на мій погляд, простовато, але звичайний обід точно прикрасять і зроблять в два-три рази цікавіше, ароматніше і смачніше.
Смачного!
Поради до рецепту:
– З даної кількості інгредієнтів виходить 7,5 літрів гострих кабачків.
– Замість томатного соку можна використовувати свіжі помідори, подрібнені за допомогою блендера або пропущені через м’ясорубку.
– Гострі кабачки краще консервувати в банках невеликого розміру. Знаєте, щоб тільки відкрив, і відразу з’їв, а не залишати в холодильнику на невизначений термін.
Leave a Reply