Гострі кабачки

» » Гострі кабачки
Гострі кабачки

Ось вам ще одна ідея для простої і смачної заготовки на зиму – гострі кабачки. Кабачків завжди буває багато, а возитися з ними хочеться не завжди, тому подібні рецепти виручають, дозволяючи і приготувати щось смачненьке, і заощадити сили. При цьому у вас на поличці буде апетитна закуска з шматочків овочів, плаваючих в часниковому томатному соусі.

Інгредієнти:

  • Кабачки 5 кілограм
  • Сік томатний 3 літри
  • Перець болгарський 1 кілограм
  • Часник 100 грам
  • Цукор 2 столові ложки
  • Олія рослинна 2 столові ложки
  • Оцет 9% 150 мілілітрів
  • Сіль 4 столові ложки

Інвентар:

Стерилізовані банки, ніж кухонний, дошка обробна, каструля – 2 штуки, ополоник, воронка широка, кухонний рушник.

Приготування:

Крок 1: Готуємо кабачки.

Гострі кабачки

Кабачки як слід промийте, молоді овочі можете залишити так, а більш зрілі обов’язково очистіть від шкірки і вийміть з їх серцевини великі насіння і пухкі перегородки. М’якоть кабачків наріжте кубиками середнього розміру. Дуже дрібнити не треба, щоб овочі не зварилися, але і великі шматки, до яких не знаєш як приступитися, теж не потрібні.

Крок 2: Готуємо болгарський перець.

Гострі кабачки

Аналогічно кабачкам поріжте і солодкі перці. Але перед цим промийте їх і видаліть товсті зелені хвостики і сердцевинки з насінням.

Крок 3: Готуємо часник.

Гострі кабачки

Часник розберіть на зубчики, очистіть кожен від лушпиння, відріжте все зайве, а в кінці порубати ароматні часточки на дрібні шматочки. Пропускати через прес не потрібно.

Крок 4: Тушкуємо гострі кабачки.

Гострі кабачки

У каструлі змішайте томатний сік, рослинне масло, цукровий пісок і сіль, туди ж влийте оцет. Доведіть соус до кипіння. У киплячу рідину висипте кабачки і шматочки болгарського перцю і варіть протягом 20-30 хвилин. Кабачки повинні повністю приготуватися і стати значно м’якше, але не розваритися. І не забувайте досить часто перемішувати овочеву суміш, щоб вона не пригоріла.
Тушковані в томатному соку кабачки зніміть з вогню, додайте до них подрібнений часник, перемішайте і відразу ж, не даючи овочам охолонути, переходьте до наступного кроку.

Крок 5: Консервуємо гострі кабачки.

Гострі кабачки

Гарячі овочі в усе ще киплячому соусі розкладіть по стерилізованим банкам і нещільно накрийте кришками. Банки з заготовками поставте в каструлю, дно якої застелене рушником, влийте гарячу воду, щоб вона у висоту доходила до 2/3 банки і поставте все це на вогонь. Доведіть до кипіння і простерилізуйте на водяній бані протягом 15 хвилин.
Після пастеризації банки з гострими кабачками всередині потрібно закатати і поставити остуджувати. Коли заготовка стане кімнатної температури, її можна буде сховати до інших солінь і варення до зими.

Крок 6: Подаємо гострі кабачки.

Гострі консервовані кабачки гарні з сосисками, м’яском або запеченою куркою. Та й просто з хлібом теж дуже і дуже смачно. А ось для святкового столу, на мій погляд, простовато, але звичайний обід точно прикрасять і зроблять в два-три рази цікавіше, ароматніше і смачніше.

Гострі кабачки
Смачного!
Поради до рецепту:

– З даної кількості інгредієнтів виходить 7,5 літрів гострих кабачків.

– Замість томатного соку можна використовувати свіжі помідори, подрібнені за допомогою блендера або пропущені через м’ясорубку.

– Гострі кабачки краще консервувати в банках невеликого розміру. Знаєте, щоб тільки відкрив, і відразу з’їв, а не залишати в холодильнику на невизначений термін.

Гострі кабачки обновлено: Лютий 6, 2017 автором: Олеся
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика