Гострі огірки на зиму

» » Гострі огірки на зиму
Гострі огірки на зиму

Один з варіантів заготовки огірків на зиму це консервування, усім доступний і широко поширений спосіб заготівлі. Завдяки даному способу консервування, огірки зберігають і свої смакові якості і зовнішній вигляд і, що найголовніше це хрускіт, який характерний свіжим огірочкам. Рецепт гострих огірків на зиму відрізняється від класичного варіанту консервування додаванням великої кількості перцю Чилі. Але це банально, просто додати стручок перцю, ми пішли далі і сьогодні розповімо вам про дуже смачну і пікантну заготівлю – гострі огірки на зиму з кетчупом Чилі. Додавання кетчупу зробить їх незвичайними не тільки за смаком, але і за кольором, а ще ви можете використовувати маринад з огірків для приготування підливи, дуже смачно або додати маринад в процесі приготування розсольнику. І так, приступаємо до приготування надзвичайно смачних і хрустких огірочків. Рецепт розрахований на три літрові банки.

Для того щоб приготувати гострі огірки на зиму вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • вода – 1,2 літра,
  • цукровий пісок – 1 склянка,
  • оцет столовий (9%) – 1 стакан,
  • сіль (без вмісту йоду) – 2 ст. ложки,
  • кетчуп «Чилі» – 200 грам,
  • часник – 8 зубчиків,
  • свіжа зелень кропу – 6 гілочок,
  • запашний перець горошком – 12 штук,
  • лавровий лист – 3 штуки.

Правильне приготування гострих маринованих огірків на зиму
Для початку потрібно відібрати огірочки одного розміру, бажано використання огірків сорту «Корнішон». Потім огірки потрібно промити і залити їх холодною водою, залишаємо на пару годин.
В цей час потрібно очистити зубчики часнику і підготувати банки, ви можете використовувати будь-які банки, в нашому рецепті ми розклали огірки по літровим банкам, банки потрібно стерилізувати, а кришки потрібно обдати крутим окропом.
Підготовлені огірочки розкладаємо по баночках, попередньо розклавши в них запашний перець і промитий лавровий лист, ви також можете використовувати спеції на свій смак. Потім додаємо по дві гілочки кропу в кожну банку. А ще й очищені зубчики часнику, які додадуть особливий смак заготівлі.
Тепер займемося приготуванням маринаду. Для цього в киплячу воду (1 літр) додаємо цукровий пісок, сіль, доводимо до повного розчинення. Потім додаємо кетчуп і оцет, знову доводимо до кипіння і знімаємо з вогню. Киплячим маринадом красивого кольору заливаємо підготовлені баночки з огірками і відразу ж закочуємо підготовленими попередньо кришками.
Банки з огірками вкутуємо ковдрою і залишаємо остигати при кімнатній температурі, потім відправляємо в підвал для подальшого зберігання.

 

Гострі огірки на зиму


Вдалих вам заготовок !!

Гострі огірки на зиму обновлено: Лютий 1, 2017 автором: Анжелка
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (2 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика