Грушевий джем

» » Грушевий джем
Грушевий джем

Сьогодні я пропоную вам заготовити на зиму дуже смачний і простий у приготуванні грушевий джем. Солодкий і густий, він ідеально підходить як для приготування випічки, так і щоб бути намазаним на шматочок білого хліба. А дітвора і зовсім приходить в захват від такого смачненького частування і з задоволенням тягає його ложкою прямо з банки.

Інгредієнти:

  • Груші 1,5 кілограма
  • Цукор 400 грам
  • Масло вершкове 60 грам

Інвентар:

Каструля з товстим дном, блендер, дерев’яна лопатка, ніж кухонний, дошка обробна, ніж для чищення овочів і фруктів, скляні банки з кришками, ополоник.

Приготування:

Крок 1: Готуємо груші.

Грушевий джем

Груші промийте теплою проточною водою, почекайте поки з них стече зайва волога, а після зніміть з фруктів шкірку. Видаліть серцевину з насінням, і так само хвостик і гілочку. Очищені груші поріжте ножем на кілька частин.

Крок 2: Варимо грушевий джем.

Грушевий джем

У каструлі з товстим дном розтопіть 60 грам вершкового масла. Висипте в масло шматочки груш і, весь час перемішуючи, тушкуйте їх на середньому вогні протягом 20 хвилин. При чому, якщо ваші груші тверді, то через 5 хвилин, як тільки вони всі покриються вершковим маслом, можна влити в каструлю 3-4 столові ложки гарячої кип’яченої води.
Коли груші повністю розваряться, зніміть каструлю з ними з вогню, а потім подрібніть фрукти в маслі блендером. При цьому потрібно бути дуже обережним, так як гаряча маса може випадково плюнути в вас і обпекти.
Пюре з груш що вийшло  повертаємо на повільний вогонь, додаємо цукор, добре перемішуємо і варимо ще протягом 40-60 хвилин або до повного загустіння. Зайва рідина повинна випаруватися, а сам грушевий джем стати густим настільки, щоб ложка залишала на ньому після себе сліди, що не зникали б якийсь час. Ну і просто, якщо зачерпнути джем ложкою, він добре на ній тримається, чи не виливаючись.

Крок 3: Заготовлюємо грушевий джем.

Грушевий джем

Грошовий джем тут же, не даючи йому охолонути, потрібно розлити в прогріті скляні банки невеликого обсягу, щільно закрити їх кришками і залишити остуджувати. Коли заготівля охолоне до кімнатної температури, її потрібно буде прибрати в недоступне для сонячних променів прохолодне місце.

Крок 4: Подаємо грушевий джем.

Грушевий джем

Грушовий джем виходить незвичайно смачним і дуже подобається всім членам сім’ї, від малого до великого. Іде він неймовірно швидко, тому що намазати цю смакоту на хліб і тут же з’їсти – нехитра справа, особливо, якщо якось випадково мимохідь затесався на кухню. Тому я завжди прибираю подалі парочку банок цього грушевого джему, щоб пізніше пустити його на приготування всілякої солодкої випічки. Обов’язково спробуйте заготовити на зиму грушевий джем і ви теж.
Смачного!
Поради до рецепту:– Щоб ваша заготівля зберігалася всю зиму і не зіпсувалася, приділіть особливу увагу підготовці банок, їх можна простерилізувати в духовці, мікрохвильовій печі і парою, по-старому. Так що просто виберіть той спосіб, який вам більше подобається.- Більш густий джем виходить з молодих міцних, можна навіть трохи недозрілих, груш.
Грушевий джем обновлено: Лютий 6, 2017 автором: Олеся
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика