
Консерви в томаті – це один з найпопулярніших видів консервації . Не знайдеться жодної людини , яка не пробував бички в томаті . Це вже готову страву , яку можна подати як у будні дні , так і на свята. Час від часу ми купуємо консерви в томаті в продуктовому магазині , але ж можна приготувати їх в домашніх умовах і смак буде не гірше , а навіть краще ! Домашній рецепт приготування бичків в томаті досить простий і сподобається кожному.
Як приготувати домашні консерви в томатному соусі
Отже , вам знадобитися такі інгредієнти :
- 1 кг риби
- 1 банка томатної пасти
- 300 гр. лука
- 300 гр. моркви
- 1 ст. л . солі
- цукор
- 5 шт. лаврового листа
- 6 горошин запашного перцю
- оцет – 50-70 мл.
Спосіб приготування
Для початку вам необхідно помити і очистити рибу , посолити її і залишити на півгодини або хвилин 40 . Далі вам потрібно обсмажити рибу в рослинній олії і дати їй охолонути.
Тепер переходимо до приготування соусу. Розігріваємо олію на сковороді і додаємо туди цибулю. Обсмажуємо до золотистого кольору. Після додаємо моркву і продовжуємо обсмажувати . Потім в зажарку додаємо томат і протушуємо підливу. В кінці додаємо сіль , цукор і оцет і знімаємо з вогню.
Якщо ви готуєте , домашні консерви для консервування , тоді в томатний соус додаємо рибу і можна подавати на стіл. Можна посипати зеленню і подати з відвареною картоплею . Якщо ви хочете , щоб у рибі не було чути кісточок , тушкуйте її в соусі протягом години.
Якщо ви готуєте домашні консерви в томаті для консервування в зимку , вам знадобиться розкласти бички в стерилізовані банки , потім залити їх томатним соусом і поставити стерилізувати банки на водяній бані протягом 40 хвилин. Після вам необхідно буде закатати консерви в томаті і поставити їх далі стерилізуватися на 5-6 годин на дуже слабкому вогні. Ось і весь рецепт.
Як бачите дуже простий , зате смачний рецепт , як приготувати домашні консерви в томаті . Обов’язково приготуйте такий рецепт у себе вдома! Запевняю вас , вам сподобається!
Рецепт приготування рибних консервів в олії
Рецепт приготування домашніх рибних консервів в олії нескладний , але вимагає певних знань і умінь. Для цього рецепта ви можете взяти будь-яку рибу , наприклад скумбрію або карася.
Отже , вам знадобляться такі інгредієнти:
- 1 кг риби
- 4 цибулини середнього розміру
- 3 морквини невеликого розміру
- 1 ст. л . томатної пасти
- 6 горошин чорного перцю
- лавровий лист
- сіль
- масло рослинне
- оцет
Розділимо приготування цієї страви на етапи
1 . На першому етапі вам необхідно буде почистити рибу від лушпиння і нутрощів і відрізати голову і хвіст. Потім потрібно її ретельно помити. Якщо риба невеликого розміру , то голову і хвіст можна залишити , в іншому випадки нарізаємо її на невеликі шматочки.
2 . На другому етапі ми солимо рибу і додаємо спеції за смаком. Залишаємо рибу на годину в прохолодному місці. А в цей час ми чистимо моркву і цибулю , а потім тремо моркву на тертці , а цибулю нарізаємо невеликими шматочками.
3 . На наступному етапі ми обсмажуємо рибу на скорода на середньому вогні до легкої скоринки . А на іншій сковорідці ми смажимо вже порізану цибулю і моркву.
4 . Після того як все готово , ми беремо попередньо простерилізовані баночки і наповнюємо її шарами з початку рибою , а потім засмажкою і так кілька разів. Додаємо томатну пасту , лавровий лист, горошок і рослинне масло до першого рівня риби , а потім заливаємо майже до кінця кип’яченою водою. Накриваємо баночки фольгою.
5 . Далі ми будемо стерилізувати рибу в духовці на дуже маленькому вогні. Як тільки банки закиплять , ми почнемо відлік часу. Цей процес займе від 2 до 3 годин, залежно яку рибу ви обрали. Якщо риба невелика , то десь 2 години, а якщо велика , то 3 години.
6 . За 15 хвилин до готовності страви , потрібно починати стерилізувати кришки. Для цього ви повинні прокип’ятити їх протягом 10-15 хвилин. Потім ми включаємо духовку і даємо банкам постояти 3-5 хвилин , тому що, якщо відразу почати закочувати , банки можуть вибухнути. Як банки трохи охололи , ми дістаємо їх з духовки і закочуємо ще гарячими кришками.
Ось такий цікавий рецепт , зможе приготувати кожен , головне терпіння і гарний настрій !
Leave a Reply