Рецепт цього смачного джему (або повидла) дочка знайшла на кулінарному сайті. Ось я приготувала на його основі, з невеликими змінами, під свій смак. Якщо ви хочете порадувати ваших близьких такою смачною заготівлею, заходьте розповім як це зробити.
Час приготування: 120 хвилин
Кількість порцій: 10
Інгредієнти для “Дуже смачного джему з червоної аличі”:
- Алича – 3 кг
- Цукор – 1,5 кг
- Кориця (палички) – 3 шт
Рецепт “Дуже смачного джему з червоної аличі”:
У мене своя алича в цьому році дала більше двох відер великих слив. Називають її ще калібрована. Ось яка вона красуня.
Будь-яким зручним для вас способом позбавляємо аличу від кісточок. Я розрізала ножем на дві половинки і виколупувала кісточку.
Завантажуємо всі інгредієнти в каструлю (бажано з товстим дном) і ставимо варитися. Так як я такою каструлею не обзавелася, варила в мисці на середньому вогні, використовуючи розсікач полум’я.
Коли фрукти закиплять, постійно прибираємо пінку, час від часу помішуючи.
Варимо до уварювання і відносного загустіння, постійно помішуючи. Я варила до тих пір, поки не з’явилося перше “пуф”. Консистенція не повинна бути зовсім густою. У процесі охолодження джем сам стане густіший.
Палички кориці витягуємо. Гарячий джем розливаємо по стерильним банкам. Закочуємо стерильними кришками, акуратно перевертаємо банки і ставимо остигати. З цієї кількості слив у мене вийшло 2 літри з “хвостиком” джему.
Залишила трошки для проби (ну це той “хвостик”, що в банки не помістився). Ось яка краса вийшла.
Смачно просто з скибочкою багета, а з холодним молоком мммм
Думаю, також можна приготувати і з дрібною червоною або жовтою аличею.
З цим джемом також можуть вийти відмінні рулети і пиріжки. Буду дуже рада якщо комусь стане в нагоді цей рецепт.
Смачних вам заготовок!